512 GB-os bővítőkártya érkezett Huawei mobilokhoz

0

2018 októberében jelentek meg a Huawei első NM memóriakártyái, amelyek kompatibilisek voltak szinte az összes azóta megjelent készülékükkel. Sajnálatos módon más gyártók nem igazán láttak fantáziát ezekben a kártyákban, és a memóriagyártók sem karolták fel. Most azonban a Lexar jelentkezett egy bővítőkártyával, amely nem csupán azért érdekes, mert külsős gyártó készítette, hanem mert végre meghaladja az eddigi 256 GB-os maximális kapacitást.

Az eddigi legnagyobb elérhető NM kártya 256 GB-os volt, de a Lexar most bejelentett egy új, 512 GB-os bővítőkártyát. Ezeknek a kártyáknak a vonzereje abban rejlik, hogy egyharmaddal kisebbek, mint egy hagyományos micro SD kártya, és bele lehet pattintani őket egy nano-SIM foglalatba. A többi gyártó azért nem fogadta el ezt a szabványt, mert a kompatibilitás kialakítása jelentene számukra némi extra munkát, illetve pluszköltséget, és egyébként sem nagy divat már a bővíthetőség.

Aztán persze van egy olyan része is a történetnek, hogy a legtöbb vállalat szereti, ha a felhasználók az ökoszisztémájukon belül maradnak, és inkább valamilyen általuk fenntartott felhőalapú tárhelyet használnak, mint például a Google Drive vagy az Apple iCloud, de nyugodtan gondolhatunk a Samsung Cloudra vagy a Xiaomi-féle Mi Cloudra is.

A Lexar kártyája támogatja az eMMC 5.1 protokollt, olvasási sebessége 90 MB/s, az írási sebessége pedig elérheti az akár 85 MB/s-ot is. Nyilván ezek a sebességek elmaradnak attól, amit egy beépített tárhely biztosíthat, de a kártya még így is több, mint alkalmas videók, multimédiás fájlok és képek tárolására, akár nagy felbontásban is.

Még nem indult meg az új 512 GB-os Lexar kártya forgalmazása, de az szinte biztos, hogy 100 euró feletti árazása lesz, hiszen a jelenlegi legnagyobb kapacitású NM bővítő is simán kóstál 50-80 eurót, azoknál az értékesítőknél, ahol egyáltalán kapni lehet.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid