A Xiaomi megmutatta, milyen fotót lő az új, 64 MP-es Redmi telefon

0

A Samsung májusban mutatta be a világ első (és jelenleg még egyetlen) telefonokba szánt 64 megapixeles kameraszenzorát, az ISOCELL Bright GW1-et, és most a Redmi bejelentette, hogy készülnek is egy olyan mobillal, ami már ezt használja. A vállalat közzé is tett egy kameramintát a kínai Twitternek is becézett Weibón, amit ezzel az érzékelővel készítettek.

A Xiaomi alá tartozó brand hivatalosan is megerősítette, hogy belépnek a 64 megapixeles korszakba, és hamarosan debütálni fog egy okostelefon olyan kamerarendszerrel, amiben ez a szenzor főszereplő. A kedvcsináló poszter nem említi konkrétan, hogy a Samsung érzékelőjével készült a fotó, de szinte biztos, hogy erről van szó. Habár a múltban voltak olyan okostelefonok, amelyek képesek voltak 64 megapixeles képek létrehozására, egyiknek sem állt módjában ilyen szintű részletességgel elkészíteni a fényképeket. Általában mindig valamilyen szoftveres trükk állt a háttérben.

Az egyelőre ismeretlen, Redmi márkájú okostelefonban debütáló kameraszenzor Tetracell technológiát használ, ami képes négyesével összevonni a pixeleket, így sokkal szebb, világosabb 16 MP-es fotókat tud készíteni kedvezőtlen fényviszonyok között. Természetesen lehet majd 64 megapixeles fényképeket is lőni, ám ezzel a lehetőséggel csak akkor érdemes élni, ha jók a fényviszonyok. Egyébként egy screenshotot is megosztott nemrég a Redmi vezetője a készülő mobilról:

A szenzort illetően továbbfejlesztett autófókuszra, valamint 480 képkocka/másodperces Full HD videókra is érdemes számítani. A Quad Bayer érzékelő ezeken kívül lehetővé teszi majd a valósidejű HDR-t, szóval kiváló képrögzítési képességekre számíthatunk a hamarosan érkező Redmi okostelefontól.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid