Friss infók a következő Huawei-féle Nexus mobilról

0

Az idei Google referenciamobilok közül az egyiket a kínai Huawei gyártotta, ami ugyebár az első ilyen próbálkozás volt az ázsiai gyártó részéről. A Nexus 6P papíron egy remek készülék, bár akadnak vélemények, amelyek kifogásolnak ezt-azt az anyaghasználatán. Akárhogy is, egy friss pletyka szerint a keresőóriás egy újabb Nexus mobilt fog készíttetni a Huawei gyártósorain, amelynek belsejébe állítólag Qualcomm Snapdragon 820-as lapka kerülhet. 

Ha hinni lehet a korábbi jelentéseknek, amik a Snapdragon 820 belsejében rejlő nyers erőről szólnak, nincs mit magyarázni azon, miért kerülhet egy Nexus telefonba a sárkányos lapkagyártó következő fenegyereke. Maga az értesülés egy kínai, elektronikai ipart elemző szakembertől, bizonyos Pan Jiutangtól ered. Az analitikus szerint a Huawei olyan gyártókkal vállal majd közösséget, mint az LG, a Samsung, a Sony, vagy a Lenovo birtokolta Motorola, hiszen az említett manufaktúrák mindegyike készíteni fog valamilyen okostelefont a Qualcomm új csúcslapkájával.

qualcomm-snapdragon-820

Érdekesség, hogy a Google emberei látszólag nem igazán vannak elragadtatva a Huawei házon belül fejlesztett csúcshardverétől, a Kirin 950-től, ami a nemrég bejelentett Mate 8 belsejében is ott ketyeg, szóval nem sok esélyt látni egy HiSilicon processzoros Nexus mobilra. Az értesülés friss, és mivel jelen pillanatban nagy a felhajtás a Snapdragon 820 körül, nem érdemes készpénznek venni Pan Jiutang spekulációit.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid