Android 5.0 Lollipop – mikor kapja meg a mobilom?

3

Tegnap a Google hivatalosan is leleplezte a robotos rendszerének legújabb verzióját, ami az Android 5.0 Lollipop (nyalóka) nevet kapta meg. Az újításokról már számtalanszor beszámoltunk, de most nézzük, hogy mely készülékekre mikor jön a legfrissebb szoftver.

Egyrészt ugye bemutatkozott tegnap a Motorola Nexus 6 mobil és a HTC Nexus 9 tablet. Ezek lesznek az első modellek, amik már gyárilag Lollipoppal jönnek. Az megjelenésük novemberben várható.

android-5-0-nexus-6-9

Az elsők között kapják meg az 5.0-ás Androidot a korábbi Nexus készülékek is, de nem az összes. A Nexus 4, 5, 7 (2013) és 10 biztosan frissül, de talán a 2012-es Nexus 7 is, ami nagyon jó hír a tulajoknak. Ezekre, és a GPE (Google Play Edition) modellek re pár héten belül jön a várva várt újdonság.

A Motorola nem szokott sokat késlekedni a frissítésekkel, és ez most sem lesz másként. Az alábbi képen látható modellek tulajdonosai mind számíthatnak majd Lollipopra, de ennek a pontos ideje még nem ismert, ráadásul szolgáltatófüggő is a dolog.

motorola-lollipop

A HTC szintén viszonylag hamar szokta frissíteni a készülékeit, a HTC One M7-re és M8-ra például 90 napon belül ígérték az új Androidot, azaz már akár idén jöhet a várva várt szoftver, de legkésőbb jövő év elején. A HTC One mini és mini 2 is frissülnek, de még nem tudni, hogy mikor.

HTC-One_Silver_3V

Bizonyára sokan kíváncsiak a Samsung modellekkel kapcsolatos infókra is. Ezzel kapcsolatban mindössze annyit tudunk, hogy az S5 frissítése már javában készül, de jelenleg azért elég kezdetleges állapotban van. Talán idén kijön rá az L, de az is lehet, hogy jövő év elejére csúszik a frissítés. Az új Note 4-gyel hasonló a helyzet, azaz nem kell túl sokat várni, de biztosat nem tudunk.

Samsung-Galaxy-S5-design

A korábbi csúcsmodellek, azaz az S4 és a Note 3 is szinte biztosan megkapják majd a Lollipopot, de valószínűleg nem túl hamar, talán valamikor 2015 első felében.

Az LG-ről és a Sony-ról egyelőre nincs hír. A G2/G3 páros, és az újabb Xperia Z modellek valószínűleg frissülnek majd, de inkább csak valamikor 2015-ben.

Frissítés (2014. 10. 17.): az összes Xperia Z modell megkapja az Android 5.0-t!

Egyelőre tehát ennyit lehet tudni, amint lesznek pontosabb információk, azonnal beszámolunk róla.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid