Az androidos mobilok harmadán Lollipop fut

1

A Google közzétette az Android verziók megoszlásának legfrissebb statisztikáit. Az eszközök közel harmadán az előző zöld robotos OS, vagyis a Lollipop fut, míg a jelenlegi Marshmallow még csak alig 0.7%-os részesedést tudhat magáénak világszerte.

A 6.0-s Android egyébként egy nagyon picivel elterjedtebb, mint decemberben, akkor ugyanis alig fél százalék volt a részesedése. Nyilván a legújabb frissítés még nem jutott el túlzottan sok mobilra, ellenben teljesen más a helyzet a Lollipopra keresztelt előző változattal. A nyalókás rendszer 3%-os gyarapodást ért el az utóbbi hónapban, így a androidos eszközök 32.6 százalékán már ezzel a változattal találkozhatunk.

android rendszerek megoszlasa

Persze, ha az elterjedtséget tekintjük, az igazi koronázatlan király még mindig a KitKat. A korábbi 36.6 százalékos arány ugyan csökkent egy keveset, így a rendszer most 36.1 százalékon áll.

Ami pedig a régibb verziókat illeti, a Jelly Bean 24.7 százalékon áll, ami 2 százalékos csökkenést jelent esetében, az Ice Cream Sandwich 2.7, a Gingerbread pedig 3 százalékot tudhatott magáénak a felmérés végeztekor. A 2.2-es, vagyis a Froyo rendszer stabilan őrzi 0.2 százalékos részesedését.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid