Az LG korábbi zászlóshajóira is megjelenik a Velvet UI

0

Az LG Velvet okostelefon nem csupán hardveresen, de szoftveresen is egyfajta megújulást jelentett a gyártó számára. Ennek megtestesülése a házon belül fejlesztett Velvet UI, amelyet az LG elérhetővé fog tenni korábbi zászlóshajó készülékeire is. Ráadásul a döntést a vásárlók megkérdezését követően hozta a vállalat, akiknek egy a Quick Help alkalmazáson belüli kérdőívet kellett kitölteni.

Az első mobil, amely megkapja a vadonatúj rendszert, az LG V50 ThinQ, a frissítés első körben a cég hazájában, Dél-Koreában veszi kezdetét. Egy csomó minden változni fog a felhasználói felület kinézetében, mint például a hívás közbeni információs ablak, a hangerő szabályzás panelje, illetve még arra is lesz mód, hogy megváltoztassuk az értesítési sáv színét. Nyilván a rendszer működése is újulni fog, hiszen a Velvet UI alapjait mégiscsak az Android 10 operációs rendszer szolgáltatja.

A gyártó szerint az LG Velvet egy új kezdet legelső mérföldköve

A V50-en kívül még 5 további okostelefon fogja megkapni a Velvet UI-t, ezek pedig a következők: LG V50S ThinQ, LG G8 ThinQ, LG V40 ThinQ, LG V35 ThinQ és az LG G7 ThinQ. Úgy látszik, a gyártó igyekszik komolyabban venni a hosszútávú támogatás kérdését okostelefonjai esetében, ezáltal is növelve a vásárlók beléjük fektetett bizalmát. Még egyszer említjük, hogy mindez azután történik, hogy közvélemény-kutatást végeztek a felhasználók sorai között. A nagyobb verziófrissítések mellett biztonsági foltokat is biztosítanak majd a mobilok tulajdonosai számára, azt viszont egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a többi készülék mikor kapja majd a frissítéseket.

Egyébként ez egy nagyon derék, és a rossz nyelvek szerint már régóta esedékes lépés az LG részéről, mindenesetre jó tudni, hogy olyan 2018-ban debütált mobilokat is, mint a V35 vagy a G7, igyekeznek szoftveres szempontból életben tartani.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid