Az Oppo tökéletes képminőséget ígér a kijelző alatti kamerájához

0

A vékony kijelző körüli keretek eléréséhez az egyik legcélszerűbb és legújabb megoldás a megjelenítő alá szerelt előlapi kamerák technológiája. Egyelőre csupán a ZTE Axon 20 és 30 készülékek kínálják fel ezt az opciót, de az első generáció esetében akadtak gondok, egyrészt a kijelző képminőségével a kamera körül, illetve a készített fotókkal is. Az Oppo most viszont azzal reklámozza bejelentésre váró készülékét, hogy ennél mind a kijelző, mind a képek szempontjából tökéletes minőségre lehet számítani.

A kijelző alá szerelt kamerák ötlete egyre több gyártót foglalkoztat. Ezt a megoldást a ZTE Axon 30 5G mellett, ha minden igaz, idén még a Xiaomi Mi MIX 4 és a Samsung Galaxy Z Fold 3 esetében is alkalmazni fogják, illetve várhatóan egy Oppo zászlóshajó is megjelenik a szóban forgó technológiával. A kínai gyártó azt állítja, hogy sikerült tökélyre fejleszteniük a képernyő alá szerelt kamerát, legalábbis ez áll egy hivatalosan közzétett plakáton.

Az Oppo az elsők között tárta a világ elé ezt a technológiát, már 2019-ben demóztak egy ilyen kamerát, ám eddig nem jelent meg egyetlen készülék sem ezzel az extrával. Nem véletlenül. Az ötlet egyszerű, de nem buktatók nélküli: ha a kamera a megjelenítő mögött van, akkor nem kell azon gondolkodni, hogy hova helyezzük, és mivel láthatatlan, semmilyen támadást nem kell elkövetni a szépérzék ellen, notchok és kivágások nélküli teljes képernyős élmény garantálható.

Igen ám, de a fénynek el kell jutnia a modulhoz, ami a panelen keresztül egy kicsit körülményes, ráadásul mindenképpen minőségcsökkenésre lehet számítani. Mindezek mellett a szenzor elrejtése sem sikerült eddig igazán kielégítően, habár ilyen téren a ZTE Axon 30 5G már komoly előrelépésekkel kecsegtet. Az Oppo a publikált plakát szerint mindkét problémát megoldotta, elég merész a kijelentés, már alig várjuk, hogy kiderüljön, mennyire igaz. Volt két évük a fejlesztésre az első bejelentés óta, így talán nem teljesen alaptalan az állításuk.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid