Beelink GT-King TV-okosító – Izmos Amlogic S922X processzor és Android 9.0

0

A TV-okosítók általában nem az erős processzorról híresek, hiszen médiafogyasztáshoz nem is igazán szükséges egy atomerőmű. De mi van, ha valaki szeretne kicsit komolyabban játszani, urambocsá’ dolgozni ezeken az androidos kis számítógépeken? Nos, olyankor az ember beruház egy olyan masinára, mint a Beelink GT-King, és élvezi a komolyabb hardver biztosította lehetőségeket.

Az Armlogic lapkák szinte állandó szereplői a mini PC és TV-Box világnak, és az S922X az egyik legújabb és legerősebb iteráció, ami összesen hat CPU maggal dolgozik. A prociban 4 nagy teljesítményű Cortex-A73, valamint 2 energiatakarékos Cortex-A53 egység található, megfejelve egy szintén 6 magos Mali-G52 MP6 grafikus chippel, szóval az apróság nem lesz híján a nyers erőnek. Hogy még hatékonyabb legyen, a chipsetet a gyártó megtámogatta 4 GB RAM-mal, és tett egy 64 GB-os belső tárhelyet az egyébként kifejezetten kompakt készülék belsejébe.

Ha netán nem volna elegendő ez a háttértár kapacitás, lehet élni az utólagos bővítés lehetőségével, például micro SD kártya révén, de különböző pendrive-ok vagy külső HDD-k is csatlakoztathatók a Beelink GT-King TV-okosítóhoz. A készülék kiválóan alkalmas több alkalmazás egyidejű futtatására, de akár komolyabb 3D-s játékokkal is megbirkózik, és igazából akad is olyan cím Androidon, ami jól mutat a nagy képernyőn. A TV-Box Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, ami naprakész szoftvert, valamint szinte végtelen applikáció, illetve tartalomforrást jelent.

A szoftver felületét egyébként kifejezetten a nagy képernyőkre optimalizálták, hogy azt könnyedén és komfortosan tudjuk irányítani. Persze a Bluetooth 4.1 modemnek köszönhetően simán csatlakoztatható szinte bármilyen vezeték nélküli periféria, mondjuk kontroller, egér vagy billentyűzet, és mehet is játék vagy a munka, távirányító pedig természetesen alapból jár a készülékhez. A vezeték nélküli kapcsolati lehetőségek között még említést érdemel a kétcsatornás WiFi modul is, amivel szaggatás nélkül tükrözhető az okostelefon vagy táblagép képe.

Ha csak simán filmezni szeretnél, akkor sincs semmi gond, hiszen a Beelink GT-King bármilyen 4K felbontású videót képes lejátszani, akár 60 fps-sel is.

Amúgy nem csupán Bluetooth kapcsolaton keresztül lehet eszközöket csatlakoztatni, hiszen a masinára került HDMI, USB 3.0 port, Ethernet interfész, memóriakártya foglalat, és 5.1 térhatású hangot támogató hangkimenet is. A készüléket elsősorban azoknak készítették, akik szeretnének többet csinálni a TV-Boxukkal, mint filmet nézni, és ezekre a kis gépekre inkább apró számítógép gyanánt tekintenek.

Aki csak mozizni szeretne, annak akár egy másik termék is tökéletesen megfelel, ám mivel a Beelink GT-King ára egyáltalán nem veszélyes, érdemes inkább őt választani, mert az extra lóerő sosem jön rosszul.

A Beelink GT-King TV-okosító most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 34.500 forintos áron rendelhető ingyenes vámmentes szállítással. További műszaki adatokért és megrendelésért kattintsatok erre a linkre!

További akciós TV-okosítókhoz pedig kattints ide. (Ha csak filmezni akarsz, akkor egy 25-30 dolláros eszköz is megfelelő lehet.)

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid