Így működik a Messenger “látta” funkciója, és így tudod kijátszani!

0

A Facebook Messenger már jó ideje kiírja, ha valaki elolvasott egy üzenetet, és ebből sokszor akadnak problémák, sértődések, például ha valaki nem ír rögtön vissza… Szerencsére vannak módszerek ennek a megkerülésére, de vigyázz, mert nem mind működik!

Kezdjük elsőként a különböző ikonok jelentésével:

  • Lyukas kék kör: az üzenet küldése folyamatban.
  • Lyukas kék kör pipával: üzenet elküldve.
  • Teli kék kör pipával: üzenet továbbítva, vagyis megkapta a címzett.
  • Profilkép: a címzett elolvasta az üzenetet.

Nyilván van egy természetesen igény arra, hogy úgy olvassuk el valakinek az üzenetét, hogy az ne értesüljön róla. A leggyakoribb indok erre, hogy nem tudunk vagy nem akarunk azonnal válaszolni, és sokan nehezen dolgozzák fel, ha ott az ikon, hogy elolvastuk, de nem írtunk semmit.

Ez nem működik!

A legkézenfekvőbb opció ennek a megoldására a “Megjelölés olvasatlanként” funkció lehetne, ami elérhető mobilon és asztali gépen is, de ez nem működik, ugyanis ezzel csak nálunk lesz olvasatlan az üzenet, a másik félnél ugyanúgy megmarad a “látta” jelzés.

Működő módszerek a “látta” jelzés megkerülésére

Amikor megnyitunk egy üzenetet, az kap egy időbélyeget, vagyis a másik fél látni fogja, hogy megnéztük, és azt is, hogy mikor. Ezt visszacsinálni nem lehet, csak elkerülni!

Szerencsére akad néhány lehetőség az üzenetek “titkos” elolvasására. A legegyszerűbb, hogy mobilon csak lehúzzuk az értesítést. Ilyenkor látjuk a szöveget, de amíg nem nyitjuk meg a Messengerben, addig a feladónál nem jelenik meg a “látta” ikon.

A másik lehetőség a következő:

  1. Az üzenet megérkezése után (de a megnyitása előtt) kikapcsoljuk a mobilnetet és a WiFi-t is a telefonon (teljesen offline legyen a készülék).
  2. Megnyitjuk a beszélgetést és elolvassuk az üzenetet.
  3. Kilépünk a Messengerből (teljesen be kell zárni az appot, a háttérben se fusson).
  4. Ezután visszakapcsolhatjuk a netet, a másik fél nem fog értesülni az olvasásról.

Vannak még különféle appok és böngészőkiegészítők is hasonló célokra, de ezeknek nehéz ellenőrizni az eredetét, megbízhatóságát. Ha viszont valaki nagyon szükségét érzi, akkor lehet ilyenekkel is próbálkozni.

Téged zavar, ha mások látták, hogy elolvastad az üzenetüket? És az, ha valaki látta a tiédet, és nem válaszolt?

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid