Zeiss kamerákat találtak a Sony legújabb csúcsmobiljában

0

Kikerült némi friss információ az internetre, ami a Sony Xperia 1 kameráival kapcsolatos. Úgy látszik, a japán gyártó bevont egy ismert partnert az okostelefonos kameramodulok előállításának folyamatába. Ez már csak azért is érdekes, mivel manapság a Sony látja el a telefonos világ nagyobbik felét a saját képrögzítő megoldásaival.

Kiszivárgott egy kép, amin az új Xperia 1 triplakamerás modulja látható, és ha valaki esetleg figyelmesen megvizsgálja, észreveheti rajta a “MILVUS” szót, mégpedig az érzékelőkhöz csatlakozó szalagkábeleken. Na mármost a Zeiss pontosan ilyen néven futtat objektíveket, ami arra utal, hogy a három lencse, a széles látószögű, a zoom és az ultraszéles látószögű, a német gyártó munkásainak kezei közül került ki.

A Sony dolgozott már a Zeiss-szel együtt, legtöbbet a Cybershot kamerák esetében, ugyanakkor készítettek a felsőbb kategóriás Alpha szériához is lencsét. Egyébként a most kikerült kínai jelentésben arról is írnak, hogy az említett Alpha széria egy következő fényképezőgépébe Samsung gyártmányú kameraszenzort szerelhetnek majd.

Sony Xperia 1

Ha minden igaz, az Xperia 1 júniusban kerülhet forgalomba, habár már februárban bemutatták az MWC kiállításon. A készülék 6,5 colos, 21:9 képarányú 4K+ felbontású OLED képernyővel bír, és várhatóan lesz belőle 5G modemmel ellátott változat is valamikor a jövőben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid