Három új Nokia telefon érkezett

0

Abban az esetben, ha megfizethető, módosításoktól mentes, friss Android élményre vágysz, érdemes vetni egy pillantást a legújabb Nokia készülékekre, amelyeket a HMD Global most mutatott be. A Nokia 5.1, 3.1, valamint 2.1 igyekszik felnőni a feladathoz, ugyanis az első kettő az Android One program tagja, a harmadik pedig egy Android Go mobil lett.

A most érkezettek közül a Nokia 5.1 lett a legizmosabb. Az 5,5 hüvelykes, 18:9 képarányú, és Full HD+ felbontású kijelző alatt MediaTek Helio P18 lapka dolgozik, nyolcmagos processzorral, 2.0 GHz-es órajelen, kiszereléstől függően 2 vagy 3 GB RAM társaságában. A gyártó állítása szerint negyven százalékkal nőtt a teljesítmény ezzel a hardveres kiépítéssel az elődhöz, vagyis a Nokia 5-höz képest.

Természetesen nemcsak az operatív memória, de a belső tárhely is eltér a különféle variánsokban, létezik 16 GB-os, valamint 32 GB-os háttértárral szerelt verzió. Szerencsére mindegyik esetben van lehetőség bővítésre egy akár 128 GB-os micro SD kártya segítségével. Az akkumulátor kapacitása 2970 mAh, a várható üzemidőről egyelőre nincsen publikus adat.

A hátlap legfőbb ékessége a 16 megapixeles, fázisdetekciós autófókusszal ellátott elsődleges kamera, amelyet kéttónusú LED villanó segít a gyenge fényviszonyok között. Az előlapon 8 megapixeles érzékelő csücsül. A telefon kapható lesz réz, kék, valamint fekete árnyalatokban. A kétféle kiszerelésben megjelenő készülék ára átlagosan 218 dollár körül alakul, a telefon júliustól lesz megvásárolható.

A gyártó lelki szemei előtt az egykezes használat lebegett, amikor megtervezte és megalkotta a Nokia 3.1-et. Ez a vállalat legolcsóbb 18:9 képaránnyal ellátott okostelefonja, 5.2 colos képátlóval, HD+ felbontással. Az előbb taglalt készüléket és ezt is Gorilla Glass borítás védi, ami ugyan nem vált ki egy üvegfóliát, de mindenképpen klassz dolog. Az elődhöz képest 50%-kal megnövelt teljesítményt biztosít a telefonban található MediaTek MT6750 lapka, amelynek nyolcmagos processzora 2/3 GB RAM-mal, valamint 16/32 GB belső tárhellyel osztozik a burkolat alatti helyen.

A háttértár mindegyik kiszerelés esetében bővíthető akár 128 GB-os micro SD kártyával is, az akkumulátor pedig 2990 mAh-s. A telefon három kéttónusú színárnyalatban lesz kapható, vagyis haza lehet vinni kék/réz, fekete/króm, valamint fehér/vas változatban. A mobil ára várhatóan 160 dollárról indul átlagosan, és júniustól lesz megvásárolható.

A HMD Global úgy döntött, a most bemutatott felhozatal legolcsóbb telefonjából egyetlen dolgot biztosan nem fog kispórolni: ez pedig a méretes akkumulátor. Persze ez szégyen is lett volna az elődre nézve, ami kétnapos üzemidőt volt képes biztosítani. Az 5,5 colos, HD kijelzős Nokia 2.1 belsejében egy 4000 mAh kapacitású telep található, ami gyorsabban tölthető az előd aksijánál.

A mobil burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészlet dolgozik, ami mellé odatettek 1 GB RAM-ot és egy 8 GB-os belső tárhelyet. Az Android Go rendszert futtató mobil háttértára ugyanúgy bővíthető, mint a másik két telefoné. A Nokia 2.1 kék/réz, kék/ezüst, valamint szürke/ezüst színekben lesz kapható alig 115 dolláros áron, júliustól.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid