Bemutatkozott a Nokia 7.2 és a Nokia 6.2

0

A HMD által menedzselt Nokia brand először tette tiszteletét a berlini IFA kiállításon, ahol be is mutatott két belevaló középkategóriás okostelefont, a Nokia 7.2, valamint a Nokia 6.2 mobilokat. A két készülék nagyrészt azonos jellemzőkkel rendelkezik, de a 7.2 némileg gyorsabb lapkakészletet és jobb kamerákat kapott.

Nokia 7.2

A készülék hátoldalán lévő kamerakészlet kör alakú kialakítást kapott, és összesen három érzékelőt foglal magában. Az elsődleges szenzor felbontása 48 megapixel, a HMD több különböző képfeldolgozási technológiával turbózta ezt az egységet, a pixelösszevonást kombinálták képfúzióval, és halmozással. A HDR fotózási mód összesen 6 fényképet képes összeilleszteni, az éjszakai mód pedig akár 20 képet is összerak, hogy azokból a lehető legjobb végeredményt hozza ki a telefon feldolgozó egysége. A másodlagos kamera egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű modul, ami 118 fokban észleli környezetét, végül pedig egy 5 megapixeles mélységérzékelő zárja a sort. Utóbbinak köszönhetően háromféle bokeh effektus válik elérhetővé, a Modern, a Smooth és a Swirl.

A telefon 20 megapixeles előlapi kamerája is képes négyesével összevonni a pixeleket a képminőség növelése érdekében. Ez, és hátlapi képrögzítő apparátus Zeiss márkájú lencséket kapott. A frontoldali képrögzítő egy esőcsepp alakú szenzorsziget belsejében foglal helyet, a 6,3 hüvelykes megjelenítő felső részén. A képernyő HDR támogatással rendelkezik, a felbontása 1080p+, és a sima SDR anyagokat is képes HDR-ben megjeleníteni. A Nokia 7.2 belsejében a már sokat próbált Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészlet dolgozik, ez egy kellően gyors chipset, de azért nem váltja meg a világot. A processzor mellett 4 vagy 6 GB RAM, valamint 64 vagy 128 GB belső tárhely található, kiszereléstől függően. A telefon képes két SIM kártyát fogadni egy időben, ráadásul a memóriakártyának külön foglalata van, így nem kell lemondani az extra hálózati opciókról sem.

A mobil az első bekapcsolástól kezdve Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, de a gyártó ígéretet tett egy mihamarabbi Android 10 frissítésre is. A készülék az elkövetkezendő két évben meg fogja kapni az aktuális operációs rendszert, és minden hónapban a biztonsági csomagokat, három éven át. A Nokia 7.2 belsejében egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor található, ami 10W-os töltést, melyet USB-C csatlakozón keresztül vesz fel.

Szerencsés módon a telefonról nem maradt le a fülhallgató kimenet sem, de aki a vezeték nélküli megoldásokat preferálja, biztosan örülni fog az aptX támogatásnak. A készülék szeptember végétől lesz elérhető, az alapmodell 300 euróba fog kerülni, ezért egy 4 GB RAM-mal, valamint 64 GB belső tárhellyel szerelt változatot kaphatunk.

Nokia 6.2

A Nokia 6.2 teljesen ugyanazt a képernyőt kapta, mint testvére, HDR10 támogatással, de a burkolat alatt található 3500 mAh kapacitású akkumulátor is tökéletesen megegyezik a 7.2 esetében megismerttel. A Zeiss márka fejlesztéseit sajnos nélkülöznünk kell, de ezt leszámítva alig lehet észrevenni a különbségeket a két okostelefon között. Ennek a mobilnak is triplakamerás képrögzítő egysége van, ám ezúttal az elsődleges érzékelő felbontása mindössze 16 megapixel. A HDR halmozás, a képfúzió, és az éjszakai mód ugyanúgy részét képezi a felhozatalnak, ám ezúttal nincs pixelösszevonás. A kamerarendszer további szenzorai egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul, mely 118 fokban képes látni, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő, ezúttal mindkét esetben Zeiss lencsék nélkül. Az előlapi kamera sem annyira penge, a telefon 8 megapixeles egységet kapott, de vélhetően azért ezzel is össze lehet hozni néhány önarcképet a közösségi oldalakra.

A mobil burkolat alatt némileg gyengébb lapkakészlet dolgozik a Qualcomm Snapdragon 636 képében, de a legtöbb felhasználónak a mindennapokra valószínűleg elegendő lesz a chipsetben lévő kraft. Az elő- és hátlap védelmét pedig Gorilla Glass 3 szavatolja a karcok és más hasonló behatásokkal szemben.

A Nokia 6.2-re egy kicsit tovább kell várni, forgalmazása valamikor októberben indul. A 3/32 GB-os kiszerelés 200 euróba fog kerülni, de lesz egy olyan változat is, amiben 4 GB RAM és 64 GB háttértár feszül, ezért 250 eurót kell majd leszurkolni. A mobil kapható lesz kerámiafekete és jeges árnyalatokban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid