Csendben debütált az Oppo Neo 5s

0

Az Oppo mostanában gőzerővel dolgozott saját Color OS rendszerének frissítésén, de eközben minden különösebb felhajtás nélkül útjára indított egy új modellt, a Neo 5s-t. Mint ahogyan az elnevezése is sejteti, a tavalyi Neo 5 felújított változatáról van szó, ami az alsó-középkategóriában szeretne magának nevet szerezni. 

A cikk főszereplője már kapható egyes piacokon, ahol 160 euró körüli összeget kérnek el érte. Ezért az árért nem érdemes prémium hardveres összetevőkre számítani.

A kijelző egy 4.5 hüvelykes IPS megjelenítő, amelyen 854×480 képpont sorakozik, ez természetesen nem valami acélos, de ennyi pénzért vállalható. A készüléket az alsóház legnépszerűbb processzora, a Qualcomm Snapdragon 410 hajtja, ami egy négymagos, 1.2 GHz-re skálázott lapka, Adreno 306-os grafikus gyorsítóval.  A gördülékeny rendszerműködés biztosítása egy 1 GB-os memóriamodul feladata, ha nem akarunk nagyon sok mindent egyszerre csinálni, akkor ennek még azért elégnek kell lennie.

Oppo Neo 5s 2

A belső tárhely mérete is kissé szűkös, mindössze 8 GB, az viszont felettébb dicséretes, hogy akár egy 128 GB-os micro SD kártyával ezt tovább bővíthetjük. A mobilon Android 4.4 KitKat fut, amelyhez természetesen a gyártó hozzátette a saját, ColorOS felhasználói felületének 2.0.1-es verzióját.

Fotózási vágyaink megvalósításához egy 8 megapixeles, Pure Image 2.0 technológiát használó hátlapi kamera, illetve egy 2 megapixeles előlapi modul járulhat hozzá. A készülék képes egyszerre két SIM kártyát is kezelni, mindaddig amíg az egyik egy micro, a másik pedig egy nano SIM. A Neo 5s belsejében LTE modem is van, tehát a szélsebes netezés lehetősége előttünk áll, de a felhozatalból nem maradt ki a megszokott Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS és USB-OTG kapcsolódási opció sem. A konnektortól távol a mobilt egy 2000 mAh-s akkumulátor látja majd el energiával, ebben a méretben ez bizony több, mint kielégítő.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid