Debütált a Leica első okostelefonja, a Leitz Phone 1

0

A Leica neve egyáltalán nem ismeretlen telefonos berkekben, hiszen az optikai eszközöket gyártó cég nagyon sokáig kollaborált a Huaweijel, együttműködésük azonban a P50 mobilokkal véget fog érni, legalábbis a szóbeszédek szerint. A gyártó most bejelentette első “saját” okostelefonját, amely kizárólag Japánban lesz kapható, mégpedig a SoftBank kínálatában. A készülék a Leitz Phone 1 nevet kapta, de igazából nem egy teljesen új mobilról van szó. Lássuk a részleteket!

Az okostelefon hardvere teljesen azonos egy másik, szintén kizárólag Japánban beszerezhető mobillal, a Sharp Aquos R6-tal. A két készülék közötti eltérés a formatervben, illetve a kamerakiépítésben érhető tetten, amely ezúttal kör alakú, és Leica márkájú lencsevédővel rendelkezik.

A Leitz Phone 1 nem csupán a képrögzítő egysége, de a kijelzője okán is igencsak méltó lehet a figyelemre, mert egy 6,6 colos képátlóval rendelkező IGZO OLED panel uralja a telefon előlapját. A megjelenítő 2730 x 1260 pixelt mozgat, az adott tartalomtól függően másodpercenként akár 240 alkalommal (240 Hz). Persze a készülék legnagyobb dobása nyilván a hátoldalon található kameramodul.

Egy hatalmas, 1 hüvelykes érzékelő található a készülék hátlapján, amely 20 megapixeles felbontással, f/1,9-es rekeszértékkel, valamint 19 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. Az előlapi kamera, amely egy kivágásban foglal helyet, 12,6 megapixeles fényképek készítésére képes.

A Leitz Phone 1 hardver tekintetében csúcskategóriás ajánlat, belsejében egy Snapdragon 888 lapkakészlet zakatol, 12 GB RAM-mal és 256GB tárhellyel kiegészítve, utóbbi egyébként bővíthető. Az okostelefon energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely minden bizonnyal támogat valamilyen gyorstöltést, de ez még nem került részletezésre.

A Leica készüléke Android 11 operációs rendszert futtat, a gyártó saját felhasználói felületével kiegészítve. Még valami: az okostelefon az IP68 besorolásnak megfelelően áll ellen a víznek és a pornak. Talán annyira nem kell szomorkodni amiatt, hogy nálunk nem lesz kapható a készülék, mert az ára 1700 dollár, ami kis hazánk valutájában nagyjából félmillió forintot jelent a plusz adók nélkül. Az előrendelés holnaptól indul a felkelő nap országában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid