Decemberben kezdődik a Samsung Galaxy S7 processzorának tömeggyártása

0

Friss dél-koreai jelentések szerint a Samsung decemberben kezdi a Samsung Galaxy S7-be szánt Exynos 8890 chipset tömeggyártását. A Moongoose, avagy M1 kódnéven is ismert SoC lesz az első saját fejlesztésű magokkal szerelt mobilprocesszor a Samsung történetében. 

Ahogyan azt a bevezetésben is ecseteltem, a dél-koreaiak nem az ARM fejlesztése nyomán, hanem saját tervezés alapján készítik el mobillapkájuk processzormagjait. Ez már csak azért is nagy szó, mert jelen pillanatban csak az Intel, az Apple, a Qualcomm, az AMD és az ARM rendelkezik saját CPU tervezéssel a piacon. A Samsung az előbbi nevekhez zárkózhat fel az új Exynos lapka debütálásakor. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Költséghatékonyságot, jobb optimalizáltságot, és nagyobb teret, hangsúlyt a jelenlegi piacon.

Samsung-Exynos

Azt még hozzátenném, hogy a Galaxy S7 akár háromfajta chipsettel is forgalomba kerülhet, mindegyiket más-más régióba szánná a Samsung. Az egyik változatban a cikk főszereplője, vagyis az Exynos 8890, míg egy másikban a Qualcomm Snapdragon 820 ketyeghet. A bemutató leghamarabb januárban várható.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid