Egy európai ország betilthatja a Facebook Messengert, az Instagramot és a WhatsAppot

0

A Facebook ismét kereszttűzben találta magát, ám ezúttal nem adatvédelmi okokból kifolyólag, hanem mert elveszíteni látszik egy pert. A közösségi oldal szabadalom megsértése miatt felel a bírság előtt, a felperes a kanadai BlackBerry, amelynek munkatársai azzal vádolták a Facebook fejlesztőit, hogy az Instagram, a WhatsApp és a Facebook Messenger alkalmazások az ő szellemi tulajdonaikból merítenek. A bíróság első fokon a BlackBerry-nek adott igazat. És mindez hol történt? Németországban.

Az elveszített per következménye az lehet, hogy Németországban a Facebook nem ajánlhatja többé a BlackBerry szabadalmait sértő szolgáltatásokat, ezek közé tartozik a Facebook Messenger, az Instagram és a WhatsApp is. Ezen applikációk funkciói azok, melyek sértik a BlackBerry szabadalmait, és habár a kanadai gyártó lényegében elhagyta a telefonos világot, állításuk szerint követeléseik mögött nem pénzszerzési okok húzódnak.

Mivel a német bíróság a kanadaiaknak adott igazat, az országon belül elméletileg nem lehet terjeszteni azokat az alkalmazásokat és szolgáltatásokat, melyek BlackBerry szabadalmat sértenek. Összesen kilenc ügyben született elmarasztaló ítélet a Facebookkal szemben, ám a közösségi oldal ennek ellenére nem szeretné beszüntetni szolgáltatásait a kérdéses régióban. A portál munkatársai azt nyilatkozták, hogy inkább újradolgozzák az érintett okostelefonos applikációkat, hogy azok ismét hozzáférhetővé válhassanak Németországban. Ez így egyben beismerés is, nem?

Forrás, via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid