Elképesztő 4 colos kijelző a Sharp műhelyéből!

0

Miközben az okostelefonok kijelzői vakmerően a QHD tartományba haladnak, egyáltalán nincs mit meglepődni azon, hogy a jövő évben néhány igazán brutális képpontsűrűségű panelra számíthatunk.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a pletykák szerint a Sharp egy 5.5 hüvelykes 4K felbontású megjelenítőn dolgozik, aminek a 2160×4096-os panelja 842 pixellel kecsegtet inchenként. A gyártó most bemutatta legújabb eredményét, egy 4.1 colos, 1600×2560 felbontású IGZO LCD kijelző formájában. A pixelsűrűsége ennek is veszedelmesen nagy: 736 ppi.

Jelen pillanatban a Samsung Galaxy S5 LTE-A ül a képzeletbeli pixelsűrűség trónuson, a maga 576 ppi-jével, de ha ilyen tempóban fejlődik a technika, hamar megfosztják ettől a címtől. A most bemutatott prototípus egyébként ugyanakkora képpontsűrűséggel rendelkezik, mint egy 6 hüvelykes 2160 x 3840-es megjelenítő. A cég állítása szerint a bemutatott panelek 2016 tájékán kerülhetnek leghamarabb valódi készülékekbe, de az első tervezési minták már 2015-ben hozzáférhetőek lesznek a gyártók számára. Csak találgatni tudunk, hogy ez a pixelháború hová vezet.

sharp-display-pixel-density

Szerintetek szükséges ez a magas felbontás mobiltelefonokon, vagy netán felesleges? Kíváncsian várjuk mit gondoltok a témáról, a cikk alatt tessék bátran kommentelni!

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid