Ezek voltak 2021 első felének legerősebb okostelefonjai

0

A OnePlus 9 mobilok eltávolítása a Geekbench adatbázisából egy erőteljes emlékeztető volt arra, hogy a különböző benchmark eredményeket csak módjával vegyük komolyan. Mindenesetre azért a szintetikus tesztek adhatnak némi támpontot azt illetően, hogy az egyes okostelefonok milyen hardveres teljesítményre lehetnek képesek. A Master Lu benchmark hivatalos Weibo-profilján most összesítették, hogy a 2021 januárja és júliusa között megjelenő készülékek közül melyek voltak a legerősebbek.

Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy az első helyezettek olyan mobilok lettek, amelyeket nem a hétköznapi felhasználók, hanem a gamerek számára készítettek. Azt hosszan lehetne vitatni, hogy létezik-e kellő játékos kontent Android rendszeren, de azt nem, hogy ezek az úgynevezett gamer mobilok kínálják a legmasszívabb hardveres teljesítményt.

Az első három helyezett a Xiaomi Black Shark 4 Pro, az Asus ROG Phone 5 és a ZTE Nubia Red Magic 6 Pro lett. A készülékek belsejében csúcskategóriás processzor teljesít szolgálatot a Qualcomm által gyártott Snapdragon 888 lapkakészlet képében. Az aranyérmes Black Shark 4 Pro ráadásul még rekordot is döntött a Master Lu berkein belül.

Nyilván a durva hardver önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki egy adott készülékből, a komoly megmérettetések közben keletkező hővel is kezdeni kell valamit. A győztes Black Shark 4 Pro esetében ezt egy második generációs, többrétegű folyadékhűtéses rendszer felügyeli.

A legerősebb készülékek rangsorában a már említett dobogós modellek mellett szinte mindenféle gyártó telefonjával találkozni. A TOP 10-es listán olyan készülékek szerepelnek, mint a Vivo X60 Pro+, az iQOO 7, a Xiaomi Mi 11 Ultra, az Oppo Find X3 Pro, a Realme GT, a OnePlus 9 Pro és a Redmi K40 Pro.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid