Ezek voltak a leggyorsabb telefonok májusban az AnTuTu szerint

0

Habár az AnTuTu üzemeltetőinek, és úgy általában véve magának az appnak a hitelessége is megkérdőjelezhető, a szintetikus tesztprogram még mindig egyfajta fokmérő az okostelefonok világában. A benchmark alkalmazás munkatársai minden hónap elején közzéteszik az előző hónap leggyorsabb készülékeit két külön kategóriára bontva, így rangsort kapnak a csúcskategóriás és a középsúlyú bajnokok is. Az alábbiakban a májusi összesítés következik.

Ami a prémium kategóriát illeti, a 10-es listán immáron szerepel három olyan készülék is, amelyek meghaladták a 600 ezres pontszámot, ezek közül a legnagyobb teljesítménnyel az Oppo Find X2 Pro rendelkezik, amely 604 123 pontos átlag eredményt gurított, őt követi a készülék alapmodellje, míg a harmadik helyezett a Xiaomi Mi 10 Pro lett.

Az első tíz helyezett között kizárólag olyan készülékeket találni, amelyek burkolata alatt Snapdragon 865 chipset zakatol, sehol nem látni Kirin 990 5G vagy Exynos 990 lapkákat. Persze ez nem annyira meglepő, hiszen köztudottan a Qualcomm chipsete a legerősebb jelenleg az androidos felhozatalból.

Ami a középkategória leggyorsabb készülékeit illeti, már sokkal változatosabb az összkép, habár az élen most is egy Oppo mobil feszít, amelynek a burkolata alatt a manapság még mindig indokolatlanul lesajnált tajvani MediaTek lapkakészlete, a Dimensity 1000L dolgozik. Ezután Huawei és Honor modellek következnek, majd újfent egy Oppo telefon, a Reno 3 Pro 5G.

Végül felkerült még két Vivo telefon a listára, illetve egy Xiaomi gyártmány, egészen pontosan a Redmi K30 5G. Ami még érdekes a májusi középkategóriás összesítésben, hogy a Kirin 985 és a Kirin 820 chipsetek hasonlóan jól teljesítenek az AnTuTu mérései során. Ti látjátok a kedvenceteket a listák bármelyikén?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid