Nem Snapdragon processzor dolgozik a legerősebb Android mobilban

0

Semmi meglepő nincs abban, hogy az AnTuTu aktuális toplistáját egy gamer okostelefon vezeti, az viszont már sokkal érdekesebb, hogy egy MediaTek processzoros készülékről van szó. Érdemes megtekinteni, hogy milyen mobilok állnak az élen a szintetikus tesztalkalmazás szerint, amely nem csupán a csúcsmodellek, hanem a “megfizethető” felsőkategóriás, illetve a középkategóriás készülékek eredményei alapján is készített egy összeállítást.

A csúcskategóriás chippel szerelt okostelefonok listáját egy MediaTek Dimensity 9000+ által hajtott gamer mobil vezeti, mégpedig az Asus ROG Phone 6D Ultimate. Igazából ez az egyetlen olyan okostelefon az AnTuTu friss TOP 10-es listájában, amelyet nem Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet hajt.

Egyébként arra még soha nem volt példa, hogy MediaTek gyártmányú lapkakészlet vezesse az AnTuTu listáját, ami akkor is figyelemre méltó tény, ha a második és harmadik helyezett nem sokban marad le. Kis érdekesség, hogy a grafikus teljesítmény némileg elmarad a Qualcomm gyártmányú chipekétől, viszont a CPU magasabb pontszámokat szerez.

A második összesítés a megfizethetőbb felsőkategóriás mobilok birodalmába kalauzol el bennünket, ahol szintén a MediaTek áll az élen, vagyis jobban mondva Dimensity 8100 Max által hajtott OnePlus Ace. A listán egyébként szinte kizárólag Dimensity 8100 és 8100 Max által hajtott mobilok vannak, egyedül az utolsó helyezett, a Vivo S15 rendelkezik másféle lapkakészlettel, ami egy Snapdragon 870.

A középkategóriában Snapdragon meghajtású okostelefonok dominálnak, legalábbis az AnTuTu listája szerint, a két leggyorsabb készülékben Snapdragon 778G dolgozik, és mindkettő a Vivo almárkájának terméke: a Z6 szerezte meg az első helyet, a másodikat pedig a Z5. A bronzérmet az Oppo Reno 8 Pro 5G kaparintotta meg, a mobil burkolata alatt Snapdragon 7 Gen 1 végzi a számításokat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid