Ezért olyan kedvező a Xiaomi termékek ára

0

Nagyon megy a szekér a kínai gyártónak, amely ráadásul már jó ideje nem csak a mobilpiacon van jelen, hanem gyakorlatilag minden szegmensbe gyárt terméket a szórakoztatóipartól kezdve a hétköznapi cikkeken át (pl. okos vécéülőke).

Az egyik legnagyobb erényük, hogy iszonyat jó képet alakítottak ki magukról. Mostanra világszerte ismertek, és a Xiaomi név hallatán mindenkinek olyan dolgok ugranak be, mint a kedvező ár, jó minőség, remek teljesítmény, gördülékeny MIUI rendszer, jó támogatottság, stb.

Nemrég azonban a Xiaomi Mi 6X bemutatóján Lei Jun, a cég alapítója osztotta meg, hogy az  üzletpolitikájuk és egyben a sikerük titka is az, hogy az adózás utáni nettó profitjukat 5%-ban maximalizálták, és ezt a jövőben sem fogják átlépni. Ezért adják ilyen jó áron a mobilokat és egyéb eszközöket, és ahogy az lenni szokott, a nagy eladott mennyiséggel kompenzálják az egyes termékek alacsonyabb hasznát.

Érdekesség, hogy a korábbi vezérigazgató, Hugo Barra is beszélt már erről. Ő úgy fogalmazott, hogy a Xiaomi majdnem bekerülési áron adja a termékeit. Sokáig a piacon hagyják azokat, így mikor a komponensek ára már lejjebb ment, akkor kezdenek profitot termelni, és emiatt tudják ennyivel a többi gyártó alá pozicionálni az áraikat.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid