Felejtsd el a notchot, a ZTE a keretre rakná az előlapi kamerát

0

Slider mechanizmusok, periszkópos kialakítás, szenzorsziget – szinte mindent megtesznek a gyártók, hogy minimalizálják az előlapon található keretet, mely körülveszi egy okostelefon megjelenítőjét. Igazából ezek mindegyike félmegoldás, mi mindannyian a kijelző mögé rejtett, teljesen láthatatlan előlapi képrögzítő modult várjuk, és talán az Essentialnak köszönhetően hamarosan találkozni is fogunk ezzel az ötlettel, de a Samsung is ezen dolgozik. Ám addig is nincs hiány rendhagyó ötletekből, mint amilyen a ZTE-é, ők a mobil oldalsó keretére tennének 3D-s kamerát, hogy minél vékonyabb káva legyen a fejlesztés alatt álló telefonjuk képernyője körül.

Egy közel száz százalékos kijelződominancia elérésének érdekében a ZTE az Axon V készüléket oldalsó keretre szerelt 3D-s kamerával látná el. A konstrukció úgy fest, mintha egy kiterjesztése lenne az elsődleges megjelenítőnek, miközben az egy különálló kitüremkedés, melyet még véletlenül sem szabad összekeverni a Vivo által használt felugró megoldással.

A két kameraszenzort magában foglaló hardveres komponens fixen a telefon oldalsó keretén virít, nem mozog, nincs benne semmilyen mechanika vagy hasonló. Egyelőre nem tudunk semmit a kitüremkedésről, sem a benne található képrögzítő egységről, ám ennek a megoldásnak köszönhetően szabaddá válik némi hely, így a készülék belsejébe egy megnövelt kapacitású akkumulátor lesz helyezhető. Az extra mAh-nak általában mindenki örül.

A hátoldalra kevésbé forradalmi módon egy vertikális kialakítású duál kamerakészlet kerül, ugyanazon az oldalon. A ZTE Axon V, mivel sehol nem látni biometrikus érzékelőt, valószínűleg kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót fog kapni. Amúgy a képernyő méretes és minőségi lesz a szóbeszéd szerint, hiszen egy 6,8 hüvelykes OLED megjelenítőről van szó 21:9 képaránnyal, akárcsak a Sony Xperia 1 és Xperia 10 esetében. A ZTE Axon V egy koncepciótelefon, így ha be is mutatják, és valóban ilyen lesz, akkor sem feltétlenül válik belőle széles körben elterjedő, bárki számára megvásárolható termék. Minket ez a kialakítás kicsit az Indul a bakterházas Buga Józsira emlékeztet: nem szép, de ötletes. :)

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid