Félelmetes lesz a Huawei Mate 10 hardvere

0

A még egyelőre bemutatásra váró Huawei Mate 10 hardveres szempontból egy veszedelmes fenevad lehet, ha hihetünk a legújabb értesüléseknek. A forrás egy ipari elemző, aki azt állítja aktuális Weibo posztjában, hogy a kínaiak csúcsphablete a házon belül fejlesztett Kirin 970 lapkakészletet fogja kapni, ami már 10 nanométeres gyártási eljárás révén készül.

Az összehasonlítás kedvéért vegyük a Huawei P10 készüléket, amelynek a belsejében egy 16 nanométeres csíkszélességű Kirin 960 chipset dolgozik. Általánosságban véve elmondhatjuk, minél kisebb csíkszélesség, annál energiatakarékosabb és nagyobb teljesítményű az adott SoC. Következtetésképp kijelenthető, hogy ha a gyártónak sikerül a már fent említett lapkakészletet a Mate 10 házába szerelni, akkor az komoly technológiai előrelépés lesz.

Egyébként az idei év processzoros nagyágyúja, vagyis a Qualcomm Snapdragon 835 szintén 10 nanométeres gyártási technológia révén készül.

A Kirin 970 a pletykák szerint egy nyolcmagos processzort rejt majd magában, négy ARM Cortex-A73 maggal, amelyek akár 3.0 GHz-en is képesek pörögni, illetve találunk még benne szintén négy Cortex-A53 magot, amelyek egyenként 1.8 GHz-en ketyegnek. A grafikai gyorsításért egy Mali-G71 MP8 felelhet, ha hihetünk az előzetes szóbeszédeknek. További értesülések szerint a készüléknek egy 6 hüvelykes keret nélküli megjelenítője lesz, illetve állítólag elől és hátul is duál kamerarendszerek ékesítik majd a telefont. Természetesen az itt olvasható információk még semmilyen hivatalos megerősítést nem kaptak, így érdemes némi fenntartással kezelni őket.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid