Folytatódik a harc a Google Play Áruház megtisztításáért

0

Miután eltávolítottak 700 000 olyan alkalmazást, amely megszegte a Play Áruház szabályzatát, úgy látszik a Google folytatja keresztes hadjáratát alkalmazásboltjának megtisztításáért. Ezúttal olyan applikációk után indítottak hajszát, amelyek hamis személyi adatokat tartalmazó okmányok készítésére lehetnek képesek, többek között.

A keresőóriás most olyan programokat vett górcső alá, amelyek vezetői engedélyek és más hasonló dokumentumok generálásával foglalkoznak. Semmilyen hamis információt létrehozó alkalmazásnak nem kegyelmeznek.

A tisztítás a Google szabályzatának egy változása miatt zajlik, mely szerint semmiképpen nem fognak olyan felhasználókat támogatni, akiknek célja mások megtévesztése. Hamis igazolványok készítésére, diplomák, hitelkártyák, útlevelek és más hasonlók hamisítására dedikált applikációknak nincs helye a Play Áruházban. A listán egyébként olyan programok is szerepelnek, amelyek csupán vicces szándékkal készültek.

Arról még egyelőre nem ejtettek szót, hogy milyen következményekben részesülnek ezen alkalmazások fejlesztői, de a korábbiak alapján valószínűleg kitiltást von magával a tevékenységük. Mivel a tisztogatás csak most kezdődött, még könnyen előfordulhat, hogy belefuttok néhány olyan applikációba, amelyeknek a fenti kritériumok alapján nincs helyük a Google felületén. Érdemes egy kicsit óvatosnak lenni, ám aggodalomra semmi ok, hiszen záros határidőn belül minden ilyen alkalmazás el fog tűnni.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid