Friss infók az Android 12-ről, kiderült az S betűs édesség neve is!

0

Az Android 12 végleges, stabil kiadására még nagyjából fél évet kell várnunk, az első fejlesztői előzetes azonban napokon belül megérkezhet, és most ki is derült pár érdekesség a rendszerről. Megerősítették például a megújult kinézetet, illetve az édességes kódnévről is lehullott a lepel.

Utoljára hivatalosan az Android 9 Pie verziónak volt édességes neve, az Android 10-től már csak a számot használja a Google. Szerencsére azért nem teljesen tűnt el a tradíciót, a keresőóriás fejlesztői folytatják a hagyományt, és továbbra is hozzárendelnek kódneveket az egyes kiadásokhoz. Az Android 10-nél a Q-betű volt soron, és eredetileg a Quince Tart nevet kapta a rendszer, ami egy birsalmás sütemény (de a végleges megnevezés a Queen Cake lett volna). Az Android 11-et pedig Red Velvet Cake-ként (vörös bársony torta), vagy röviden RVC-ként emlegették a Google fejlesztői.

Az Android 12 esetében egy S betűvel kezdődő nevet kellett találni, ami a Snow Cone (jégkása) lett, így röviden csak SC jelöléssel fut a rendszer. A végleges névben persze ezek nem lesznek benne.

Korábban már beszámoltunk pár újításról ebben a cikkben, illetve itt volt szó az új felületről, most azonban további érdekességek derültek ki az Android 12-vel kapcsolatban.

Ilyen lehet az Android 12

Egyelőre csak felsoroljuk ezeket, mert pontosabb részleteket még nem lehet tudni:

  • Megújul az AOD (Always On Display)
  • Nagy változások lesznek a lezárt képernyőn
  • Teljesen új felület jön, ami “Material NEXT” névre hallgat (az eredeti Material design formanyelv még 2014-ben debütált az Android Lollipop verzióval)
  • Lesz natív egykezes mód a nagyméretű, hosszúkás kijelzők könnyebb kezeléséhez
  • Játékokra optimalizált mód (Gaming Mode)
  • Smart Autorotate funkció: mesterséges intelligencia segítségével dönti majd el a rendszer, hogy egy adott helyzetben szükséges-e a képernyő elforgatása vagy sem.
  • Új lehetőségekkel bővül a Picture-in-Picture (kép a képben) funkció
  • Fejlesztenek a chatbuborékokon is

Ezeken kívül persze még jöhet egy rakat újítás, és a fejlesztési időszak alatt folyamatosan változtathatnak is a rendszeren, adhatnak hozzá funkciókat, és törölhetnek is párat. Az első fejlesztői előzetes már a napokban befuthat, de pontosabb képünk valószínűleg csak majd a béta program indulásakor lesz, erre valamikor májusban kerülhet sor.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid