Gamer okosórát fejleszt a Huawei

0

A gamer okostelefonok hajnalának lehetünk tanúi, hiszen egyre több gyártó dob piacra olyan készüléket, ami kifejezetten a játékosabb hajlamú felhasználóknak igyekszik kedvezni. És mégis hamarosan rendkívül idejétmúlt lehet egy ilyen mobil, főleg ha a jövőben a Huawei jóvoltából akár egy okosórán is tudunk majd játszani. A kínai vállalat nemrégiben szabadalmi oltalmat kapott egy kifejezetten gamereknek szánt okosórával kapcsolatos fejlesztésre, ez pedig arra utal, hogy a cég fontolgatja egy ilyen eszköz létrehozását.

A Huawei még valamikor 2017 decemberében járult szabadalmi kérvénnyel a nemzetközi szellemi tulajdonokkal foglalkozó a hivatalhoz, vagyis a World Intellectual Property Organization-höz, de a koncepcióval kapcsolatos ötletekkel már 2015 óta foglalkoznak, és természetesen azokat is igyekeztek rendre levédetni. A kikerült információk alapján az okosóra irányítható lesz a szíján keresztül, így többféle gesztusvezérlési lehetőségre van módunk, például különféle irányokba indulhatunk el egy belső nézetes lövöldözős játékban, de az autóversenyzés sem lehetetlen ilyen módon.

A szabadalmi dokumentációból az is kiderül, hogy milyen érintésekkel lehet majd vezérelni az órát, a szíj különbséget tesz érintések, csúsztatások, nyomások, rázások, és csavarások között is. Mindegyik cselekedethez különböző funkció tartozik, és még az is számít, hogy az óra horizontálisan vagy vertikálisan van pozicionálva. Az előbb említett versenyautós példával élve, ha az okosóra vertikális pozícióban van, akkor a szerkezet egyik oldalán a kormányzást a másik oldalon a fékezést lehetséges szabályozni a szíj segítségével. És ez még nem minden: az óra szíjával képesek vagyunk szelfiket készíteni, amiből arra következtethetünk, hogy a készülék el lesz látva valamilyen képrögzítő apparátussal. A szövegbevitel sem lesz akadály, a szíjon akár egy virtuális billentyűzet is megjelenhet..A tartalom nagyítása, kicsinyítése, és a szöveg kijelölése sem okoz majd gondot ezen az aprócska masinán, a Huawei szinte végletekig fokozza annak sokoldalúságát. Ehhez képest Michael Knight órája piaci bóvlinak tűnik, hogy őszinték legyünk…


A Razer, a Nubia, és a Xiaomi már belépett azon gyártók sorába, amelyeknek van gamer okostelefonja, de egy játékokra kiélezett okosóra teljesen új kategóriát teremthet, már amennyiben ezek a szabadalmak nem tűnnek el a süllyesztőben, és a kínai gyártó ténylegesen piacra fog dobni egy ilyen formabontó készüléket.

Forrás: GSMArena, Okosóra blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid