Gyorsabb lesz a Huawei új rendszere az Androidnál?

0

Már javában tesztelik a Huawei saját operációs rendszerét, amely nemsokára meg is jelenhet, és egy friss jelentés szerint nagyon gyors lesz.

Fontos kiemelni, hogy ez egyelőre csak pletyka, a Huawei nem erősítette meg hivatalosan, de a Global Times értesülései szerint a legutóbbi tesztek azt mutatják, hogy a kínai gyártó rendszere 60%-kal gyorsabb a Google-féle Androidnál. Ez persze elsőre nagyon soknak hangzik, érdemes fenntartásokkal kezelni a jelentést. További érdekesség, hogy a tesztelésben állítólag más kínai techvállalatok is részt vesznek, többek között a Tencent, az Oppo és a Vivo is küldött egy csapatot, amelyek együtt dolgoznak a Huawei szoftveres részlegével.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Huawei állítólag már 1 millió készüléket leszállított, amelyeken az úgynevezett Hongmeng OS fut. A tesztelés tehát gőzerővel folyik, és augusztusban vagy szeptemberben be is mutatkozhat a rendszer első nyilvános verziója.

A Hongmeng név egyébként valószínűleg Kínában lesz használatos, a világ más részein, többek között Európában “Ark OS” vagy “Oak OS” néven jelenhet meg az operációs rendszer.

A jó hír az, hogy az új OS-en futnak majd az Android alkalmazások, amelyeket a Google Play Áruház helyett a Huawei saját alkalmazásboltjából lehet majd beszerezni. A gyártó folyamatosan keresi fel a fejlesztőket, és arra kéri őket, hogy publikálják az alkalmazásaikat az AppGallery-be.

Te várod már a Huawei saját rendszerét, vagy inkább annak örülnél, ha visszavonnák a szankciókat, és nem változna semmi?

Via Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid