Hatalmas méretű mobilos kamerával rukkolt elő az OmniVision

0

Az OmniVision leleplezett egy nagy méretű, 1/1,3 colos szenzort, melyet felsőkategóriás okostelefonok kameráiba szánnak a gyártó fejesei. Az OV48C ugyanakkora fizikai méretekkel rendelkezik mint a Samsung 108 megapixeles ISOCELL érzékelője, viszont a felbontást meghagyták 48 megapixelesnek, így hatalmas, 1,2 mikrométeres valós pixeleket kapunk 0,8 mikrométer helyett. Lássuk a további jellemzőket!

Az OmniVision érzékelő négycellás színszűrőkkel bír (hasonló a Quad Bayer-hez), valamint olyan hardveres megoldással, ami képes valódi 48 megapixeles fotókat készíteni, de a képpontok összevonásával 12 megapixeles végeredményeket is produkálhat, és ilyenkor óriási, 2,4 mikrométeres effektív pixeleket kapunk. Ez egyelőre egyedülálló a piacon, a pletykák szerint a Galaxy S11/S20 kamerája lesz képes hasonlóra. Ami a videózást illeti, elérhető a 8K felbontás képpont összevonás nélkül, illetve a 4K/60 fps összevonással. Természetesen a lassított felvételek készítése is támogatott, 240 képkocka érhető el Full HD, valamint 360 fps HD felbontás esetén.

Az újdonság támogatja továbbá a PureCell Plus technológiát, ami lényegében nem más, mint az OmniVision válasza az ISOCELL-re. A beépített duál konverzió tovább javítja a jel/zaj arányt, a hardver ezenkívül támogatja a szakaszos HDR-t is. Az OmniVision OV48C fázisdetekciós autofókusszal és digitális zoommal is rendelkezik, 12 megapixeles felbontás mellett. A gyártók számára már elérhetőek mintapéldányok a szenzorból, de hogy mikor érkeznek olyan telefonok, amikben már ez az érzékelő teljesít szolgálatot, az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid