Hatalmas mérföldkövet lépett át a Gmail

0

A napokban az Alphabet (a Google anyavállalata) közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó eredményeit, amihez kapcsolódóan a Google-nek is volt bejelenteni valója. A Gmail fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis felméréseik szerint az email szolgáltatás elérte havi szinten az egymilliárd aktív felhasználót. 

Sajnos a cég nem tett közzé más hasonló szolgáltatásokról semmilyen információt, így nem tudni, hogy milyen számokkal büszkélkedhet mondjuk a Hangouts. Ellenben a Gmail gyarapodása nem annyira újdonság, hiszen már tavaly májusban 900 millió user élt a levelezőrendszer lehetőségeivel. Az akkori bejelentéssel egy időben tették meghívómentessé az Inbox applikációt, amit azóta bárki szabadon használhat.

A Gmail nem az első olyan Google szolgáltatás, amit milliárdnyi felhasználó vesz igénybe, hanem egészen pontosan a hetedik, olyan nevek után, mint a Kereső, a Chrome, az Android, a Google Play Áruház, a Térkép és a Youtube. Egy érdekességet is hozzátettek a Google emberei a statisztikákhoz, mely szerint az intelligens válaszadási lehetőség igencsak népszerű a felhasználók között. A levelek szövege alapján megalkotott, gép szerkesztette üzenetek az irományok 10%-át tették ki a mobilalkalmazáson belül.

A Google alapítók által létrehozott Alphabet egyébként kétségkívül egy olyan erő, amivel számolni kell, hiszen többek között letaszították a trónról az Apple-t, és átvették a világ legértékesebb vállalatának szerepét.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid