Hivatalos: ezek az LG készülékek kapják meg az Android 12 és 13 frissítéseket

0

Az már valószínűleg egyetlen olvasónk számára sem újdonság, hogy az LG mobilos részlege bezárja kapuit, és az előrelátható jövőben nem készülnek majd okostelefonok a gyártó jóvoltából. Sokakat izgatott a kérdés, hogy mi lesz azokkal a felhasználókkal, akik jelenleg is valamilyen LG mobilt használnak, meddig számíthatnak frissítésekre, lesz-e továbbra is szerviz. Persze hamar megérkezett a megnyugtató választ, hogy a dél-koreai gyártó senkit nem hagy magára, de eddig nem lehetett egészen pontosan tudni, hogy mely készülékek kapják meg az Android 12, illetve 13 frissítéseket. Az LG most hivatalosan is közzétette azon okostelefonok listáját, amelyek felhasználói számíthatnak a rendszer naprakészen tartására.

A dél-koreai vállalat ígérete szerint, bár elhagyják a telefonos iparágat, felhasználóikat nem fogják megfelelő szoftveres támogatás nélkül hagyni. Korábban már az LG németországi szárnya megerősítette, hogy példának okáért az LG Velvet megkapja az Android 11 frissítést. Azóta már közzétették az Android 11-re frissülő mobilok részletesebb listáját, a vállalat koreai részlege pedig azt is nyilvánosságra hozta, hogy mely mobilok tulajdonosai számíthatnak Android 12 és Android 13 rendszerekre a jövőben.

Ami az Android 11 frissítést illeti, az LG német weboldala szerint a rendszert már tesztelik olyan készülékeken, mint az LG G8X, az LG Velvet 4G, az LG G8S, az LG Wing, az LG K52 és az LG K42. A publikált felsorolás szerint az összes mobil megkapja az új rendszert az idei év utolsó negyedéig. Ezek az adatok elsősorban a Németországban értékesített LG mobilokra érvényesek, de valószínűleg másutt is hasonlóan alakul a menetrend, és talán még újabb készülékek is felkerülhetnek a listára.

A koreai részleg egy kicsit a távolabbi jövőbe is kitekintett, az oldalukon közzétett lista szerint a Wing, és a két Velvet mobil (létezik 5G és 4G kiadás) lesz a legtovább frissen tartva, ezek a készülékek nem csupán az Android 12, de még az Android 13 frissítést is megkapják a jövőben. Persze azokról az okostelefonokról is említést tesznek, amelyek utolsó frissítésként Android 12-t kapnak, ezek pedig az LG V50, V50s, G8, Q31, Q52 és Q82 modellek.

Jelen hírek talán némileg megnyugtatóan hatnak azokra, akik most még utoljára LG okostelefont szeretnének vásárolni, de eddig kétségeik voltak a szoftveres támogatást illetően. Mivel az LG abbahagyja a telefonok gyártását, vélhetően igyekeznek majd megszabadulni a megmaradt készletektől, így komoly leárazásokra lehet számítani a közeljövőben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid