A Honor hivatalosan is megerősítette visszatérését a Google Szolgáltatásokhoz

0

A GSMArena munkatársai megkérdezték a Honor egyik szóvivőjét, aki megerősítette nekik, hogy a globális forgalmazásba kerülő új okostelefonok és táblagépek a jövőben kompatibilisek lesznek a Google Szolgáltatásokkal. Mindez természetesen azért lehetséges, mert a brand függetlenné vált anyavállalatától, a Huaweitől, ami még mindig nyögi az amerikai kormányzat által kirótt tiltásokat.

A Honor jelen pillanatban is a Google Play Protect biztonsági felülvizsgálatán és kompatibilitási tesztjén megy keresztül, amelynek célja, hogy a Google Szolgáltatásokhoz kapcsolódó alkalmazásokat futtathatóvá tegye a gyártó eszközein. A brand szóvivője szerint a kompatibilis Honor készülékek megkapják majd a GMS-t, ám azt nem részletezte, hogy egészen pontosan mely telefonok és táblagépek tartoznak ebbe a körbe, és azt sem tudni, hogy ez vonatkozik-e azokra a termékekre, amelyek már forgalomban vannak. Az sem derült ki, hogy ezek a bizonyos eszközök mikor kapják meg a támogatást.

Mivel a Honor immáron egy teljesen független márka, elviekben hozzáférést kaphat bármilyen amerikai szabadalmat magában foglaló, vagy azzal kapcsolatos hardveres, illetve szoftveres technológiához. A Google Mobile Services is pontosan ilyen, így a jövőben a brand telefonjai és tabletjei támogatni fogják az olyan alkalmazásokat, mint a Google Play Áruház, a Google Térkép, a Gmail, a YouTube és a Google Drive.

Az első Honor készülékek, amik újra GMS-sel kerülnek nemzetközi forgalomba, a nemrég bemutatott Honor 50 modellek lesznek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid