Durva árcédulát kaphat a Huawei Mate 10

2

Már egy ideje kapható a Huawei P10 család összes tagja, illetve a Honor 9 is a piacon van. Így aztán a kínai cég rajongói igazából egy készülékre várnak már csak az idén: a Mate 10 az, ami felkorbácsolja képzeletüket. Számukra van egy jó hírünk: végre napra pontosan tudjuk, hogy mikor érkezik a méretes csúcsphablet, és a várható árat is lehet már sejteni. Utóbbinak azonban már nem sokan fognak örülni.

A bemutató helyszíne Németország lesz, azon belül pedig München városa, és a rendezvényre október 16-án kerül sor a friss hírek szerint. Ráadásul ezen a napon nem csupán a nagy kijelzős csúcstelefon debütál, hanem állítólag lesz egy kisebb és olcsóbb variáns is Mate 10 Lite néven.

Csak egy koncepció

Az eddigi jelentések szerint a Mate 10 egy 6 hüvelykes, szinte káva nélküli, 18:9-es képaránnyal rendelkező 2160×1080 pixel felbontású kijelzővel érkezhet. A készülék lelke egy vadonatúj lapkakészlet, a házon belül fejlesztett Kirin 970 lesz, ami a HiSilicon első 10 nanométeres csíkszélességű chipsete.

Az új hírek forrása szerint a telefonnak igencsak borsos lesz az ára, ami számszerűsítve 1100 dollárt jelent. Ez átszámolva durván 280 ezer forintra jön ki, de nálunk ennél jóval többet is elkérhetnek majd érte. A Lite változat csupán ennek körülbelül a felébe, 556 dollárba kerülhet, de hogy ezért milyen felszereltséget kapunk, azt még nem tudni.

Mindez persze még nem került hivatalosan megerősítésre a gyártó részéről, azaz érdemes fenntartással kezelni a híreket. Biztosat csak az októberi bemutató után tudunk majd mondani.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid