Így bírja a strapát a Sony Xperia XZ2

0

Azért szeretjük Zack Nelson munkásságát, mert bár módszerei közel sem finomak, neki köszönhetően mindig sikerül egy objektív képet kialakítani arról, hogy ez a rengeteg csilivili és méregdrága készülék vajon meddig fogja bírni a strapát. A JerryRigEverything nevű YouTube-csatorna tulajdonosa ezúttal a Sony Xperia XZ2 burkolatát és házát tette próbára, tapasztalatait pedig egy videóban osztotta meg a nagyvilággal.

A videó elején Zack külön kiemeli, hogy a japán gyártó okostelefonjai az elmúlt években egyáltalán nem a durabilitásukról voltak híresek, ám az első benyomásai ebben az esetben egyáltalán nem rosszak. Aztán szépen sorban jönnek a különféle próbatételek: Mohs-skála szerinti kijelzőüveg karcolás, a hátlapi csikarása,  égetés és végül a hajlítási teszt.

A Sony Xperia XZ2 teljesen jól állja a sarat, a megjelenítőt óvó Gorilla Glass 5 az elvártnak megfelelően teljesít, és a hátlapi biometrikus szenzorról is kiderül, hogy bizony időtálló konstrukció. Bár nem túl valószínű, hogy egy okostelefon kijelzője nyílt lánggal találkozzon, a Sony mobiljának IPS képernyője egészen sokáig állja a sarat a forrósággal szemben, ráadásul az organikus panelekkel ellentétben a képpontok később újra is élednek. Végül, de nem utolsó sorban jön a már megszokott “bend” teszt, amiben a telefon meglepően jól teljesít, és egyáltalán nem akar elhajlani. Nyilvánvalóan kellő erővel minden készülék kivégezhető, de attól nemigen kell tartani, hogy az Xperia XZ2 csak úgy magától elgörbül a zsebedben, vagy ilyesmi.

A videón látottak alapján el lehet mondani, hogy ez az okostelefon meglehetősen masszív lett, ugyanakkor a felvételt látva mégiscsak előbújt belőlünk a hétköznapok GSM szakembere: ne sajnáljátok rá a tokot és az üvegfóliát, mindannyian jobban jártok. :)

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid