Így kapcsolható be a Samsung Galaxy S20 rejtett képfrissítési opciója

0

Az a legtöbb okostelefon-rajongónak nem újdonság, hogy a Samsung Galaxy S20 mobilok mindegyike támogatja a 120 Hz-es képfrissítési rátát, ezek a készülékek lépték át először a 60 Hz-es határt a vállalat történetében. Az viszont kevesebbek számára ismert, hogy a két opció (120 és 60 Hz) között létezik egy harmadik, ami 96 Hz-es frissítést aktivál. Ha nem lennének a tehetséges fejlesztők az XDA Developers kötelékében, mi sem hallottunk volna róla, és nélkülük az alkalmazás sem létezne, amivel könnyedén élni lehetne ezzel a rejtett lehetőséggel. 

Hivatalosan tehát a gyártó maga nem engedélyezte ezt a funkciót, az okát sejteni sem sejtjük, a hozzáértők viszont be tudják kapcsolni az ADB készlet segítségével, ami ugyebár a programozási ismeretekkel rendelkezők játékszere. Ha nincs Kevin Mitnick a kisujjadban, akkor ezzel ne próbálkozz, használd inkább SatySatsZB XDA felhasználó alkalmazását, amivel könnyedén elérhetővé válik a rejtett lehetőség. Így fejlesztői ismeretek híján is képes leszel váltani 60, 96 és 120 Hz között. A szükséges applikációt erre a linkre kattintva tudod majd letölteni (regisztráció szükséges). Telepítés után a gyorskapcsolók között jelenik meg a plusz opció.

Ne feledjétek, hogy akárcsak a 120 Hz-es mód, ez is csak akkor aktiválható, ha a mobil felbontása Full HD+-ra van állítva, a TestUFO oldal segítségével pedig le is tudod ellenőrizni, hogy valóban megváltozott-e a képfrissítés.

A harmadik, köztes beállítási lehetőség előnye nyilván az lesz, hogy sokkal folyamatosabb megjelenítést biztosít, mint a 60 Hz-es opció, viszont jobban kíméli az aksit, mint a 120 Hz-es mód, habár ezt egyelőre még senki sem tesztelte le hitelt érdemlően. Arról is érdemes szólni, hogy néhány felhasználó, akiknek Exynos lapka van a mobilja belsejében, arról számoltak be, hogy esetükben nem működött a képfrissítést váltó applikáció. Mielőtt nagy lelkesen feltelepítenéd az alkalmazást, figyelmeztetünk, ez a lehetőség egyáltalán nem hivatalos, a gyártó talán okkal rejtette el a 96 Hz-es beállítást, szóval mindenki a saját felelősségére kísérletezzen vele.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid