Iocean M6752 – itt a gyártó első 64 bites okostelefonja

0

Volt szerencsénk kipróbálni a kínai vállalat remekül sikerült phabletjét, az X8-at, és azóta a kollégákkal igyekszünk fél szemünket az Iocean újdonságain tartani. Az imént említett phablet kompaktabb variánsáról is hírt adtunk az előző hónapban, most pedig egy újabb, méretes kijelzővel szerelt mobil lesz a főszereplő. Az M6752 mindenképpen érdemes a figyelemre, és nem csak azért, mert ez a gyártó első 64 bites processzorral szerelt okostelefonja.

Tartsuk hagyományainkat, és kezdjük a kijelző méltatásával: 5.5 colon Full HD felbontással támad az Iocean vadonatúj üdvöskéje, ami mondanunk sem kell: tűéles képet garantál. A mobil szíve-lelke egy MediaTek chipset, egészen pontosan az MT6752, amiről ugye a készülék a nevét is kapta. A processzor 64 bites architektúrára épül, és 1.7 GHz-re skálázták mind a nyolc magját. A MediaTek megoldásának hála a készülék rendelkezik LTE modemmel, ráadásul az okostelefonba belehelyezhető két SIM kártya mindegyike képes élni a 4G hálózatok adta előnyökkel. A mobil egyik érdekes adatkapcsolati funkciója az NFC-hez hasonló elven alapuló HotKnot fájlátviteli rendszer lesz, ez a MediaTek saját fejlesztése. Fontos még azt is megemlíteni, hogy RAM terén is el leszünk kényeztetve, ugyanis az M6752-be 3GB-nyit szereltek a szorgos kezek.

ioean-3gb-ram-2

A készülék 154 x 76.9 x 8.2 mm-es dimenziói kényelmes egykezes használattal kecsegtetnek. Ellenben az akkumulátor 2300 mAh-s mérete némi aggodalomra ad okot, remélhetőleg az energiatakarékosságáról híres MediaTek processzor mellett ez is elegendő lesz a hosszú üzemidő biztosításához.

Ami még érdekes lehet: 8 megapixeles előlapi, és 14 megapixeles hátlapi kameramodul, OTG támogatás, értesítési LED, valamint Android 4.4 a fedélzeten, amit az ígéretek szerint idővel az 5.0-s Lollipop válthat. Az árat egyelőre nem tudni, ám az biztos, hogy a készülék nemzetközileg is elérhető válik a következő hetekben.

GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid