Itt az új Redmi Y3, a Xiaomi újabb olcsó bajnoka!

0

A Xiaomi Redmi Y2 (vagy nálunk Redmi S2) az egyik legjobb olcsó telefon volt tavaly, most pedig megérkezett az utód, ami több téren is komoly előrelépést hozott!

Kezdjük a kijelzővel, ami természetesen nagyobb lett, a káva pedig vékonyabb. Egész pontosan 6,26 colos a panel, a technológia IPS, és egy apró, csepp alakú notch díszíti 32 megapixeles előlapi kamerával, vagyis a szelfikre minden bizonnyal nem lehet majd panaszunk. A felbontás maradt HD+ (1520×720), vagyis a pixelsűrűség nem túl nagy, de a felhasználók jelentős részének ez már elég, akinek pedig nem, az bőven talál Full HD-s telefonokat is a Xiaomi kínálatában, nem sokkal drágábban.

A külsővel kapcsolatban érdemes még megemlíteni, hogy a Redmi Y3 egy víztaszító külső bevonatot kapott, vagyis egy kis nedvesség még valószínűleg nem tesz kárt a mobilban. A belső erőt pedig a Snapdragon 632 szolgáltatja, ami komoly előrelépés az előd Snapdragon 625-ös chipjéhez képest, hiszen itt a nyolc magból négy kifejezetten erős, Cortex-A73-as típusú. RAM-ból 3 vagy 4 GB-os opciók vannak, míg a belső tárhely 32 vagy 64 GB-os lehet.

Nem esett még szó a hátlapi duál kameráról, ami egy 12 MP-es, f/2.2-es egységból, illetve egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzorból áll. Egyértelmű, hogy a fiatalokat megcélozva a fókusz az előlapi kamerán volt, ám valószínűleg a hátlapi megoldás is elegendő lesz alkalmi fotózásra.

Ami remek hír, hogy az akkumulátor sokat nőtt, 3080 mAh helyett 4000 mAh kapacitású a telep, a csatlakozó viszont maradt micro USB.

A Redmi Y3 nálunk jó eséllyel Redmi S3 néven lesz kapható, mégpedig három színben: Prime Black (fekete), Bold Red (piros) és Elegant Blue (kék). A kisebb, 3/32 GB-os kiszerelés átszámolva 143 dolláros áron lesz kapható Indiában, míg a 4/64 GB-os változatért 172 dollárt kell kifizetni. Egyébként a Redmi 7 is most debütált az indiai piacon, ami szinte teljesen megegyezik az Y3-mal (kijelző, chipset, méret, aksi, stb.) két fő különbség van mindössze: a szelfikamerája 32 helyett csak 8 MP-es, és van belőle kisebb, 2/16 GB-os kiszerelés.

A Redmi 7-et nemrég teszteltük, itt olvashatod el a tapasztalatainkat.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid