Kamu az androidos vírusirtók nagy része!

0

Állandó vita tárgya, hogy vajon kell-e vírusirtó Androidra, mi is több cikket szenteltünk már a témának. Most azonban érkezett egy érdekes kutatási eredmény, amely kicsit más szemszögből világítja meg a kérdést.

Az Android felhasználók egy részében van egy általános félelem a különféle kártevőktől, még ha ez sokszor alaptalan is. Számos alkalmazásfejlesztő cég azonban igyekszik hasznot húzni ebből különféle vírusirtó (vagy legalábbis ennek nevezett) appokkal.

Az AV-Comparatives csapata nemrég megvizsgált 250 androidos biztonsági programot, és az eredmény elég lesújtó lett. Mindössze 80 olyan alkalmazás volt ezekből, amelyik a kártevők legalább 30%-át felismerte, és nem adott hibás jelzést (vagyis nem érzékelt károsnak ártalmatlan programokat). Igazán jónak viszont ennél is kevesebb mondható, ugyanis csak 23 víruskereső volt a 250-ből, amelyik az összes gyakoribb kártevőt képes volt azonosítani.

Android_virus

Kijelenthető tehát, hogy az androidos biztonsági alkalmazások bő kétharmada szinte semmit sem ér, csak megtévesztik a felhasználókat, hamis biztonságérzetet nyújtva, miközben jó eséllyel fölöslegesen lassítják és merítik a mobilt.

Korábbi cikkeink a témában:

Forrás: AV-Comparatives

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid