Kimaradhat egy fontos újítás a Samsung Galaxy S30 modellekből

0

Hosszú vitákat lehetne arról lefolytatni, hogy a kijelző körüli keretek méretének csökkentése mennyire létszükséglet, az viszont tagadhatatlan, hogy a modern okostelefonok dizájnja ebbe az irányba halad. A “kávátlanítás” egyik legnagyobb akadálya az előlapi kamera, amelynek elhelyezésére számos különböző ötletet valósítottak meg a gyakorlatban, volt szenzorsziget, kameralyuk és számos mechanikus elgondolás. Szerencsére most már létezik teljesen működőképes kijelző mögé szerelt láthatatlan képrögzítő egység is, de a legfrissebb hírek szerint ez a Galaxy S30 és Note 30 modellekből még kimarad. Lesz azonban egy Samsung mobil, ami megkapja 2021-ben.

A közelmúltban lehetett látni több különböző prototípust, és végre már piaci forgalomban is kapható egy olyan mobiltelefon, ami kijelző mögé szerelt előlapi kamerával bír. Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, akkor eláruljuk, hogy a ZTE Axon 20 nevű készülékről van szó, ami lényegében az első szög a szenzorsziget és a különböző punch-hole kamerák koporsójában.

Természetesen az olyan nagyágyúk is, mint a Samsung, alkalmazni fogják a megoldást, de mivel esetükben egy félkész technológia piacra dobása igen komoly presztízsvesztést okozna, a dél-koreai vállalat a körültekintést és a lassú haladást választja. Ennek megfelelően helyi források szerint a cég a Galaxy S30 és a Galaxy Note 30 modellek esetében még nem fogja bevezetni a kijelző mögé integrált kamerát. Ráadásul a gyártónak termelési nehézségekkel is szembe kell néznie, amelyek szintén lassítják a progressziót.

ZTE Axon 20

A Samsung következő zászlóshajói ugyanúgy kivágásba szerelt előlapi képrögzítőket kapnak, amelyeket a felső keret alá, középre fognak pozícionálni, pontosan úgy, ahogyan a Galaxy S20, illetve a Galaxy Note 20 mobilok esetében.

Aki esetleg ezektől az infóktól el lenne keseredve, mert velünk együtt már nagyon várja a notch és a többi hasonló megoldás eltünését, ne búsuljon, mert a Galaxy S30 telefonok után nem sokkal megérkezik majd a szóban forgó technológia a Samsungtól – állítja a The Elec, ami egy dél-koreai médiaorgánum. Értesüléseik szerint az első Samsung készülék, ami megkapja ezt a megoldást, nem más lesz, mint a Galaxy Z Fold 3, ami valamikor 2021 második felében debütál. Addigra a szükséges hardveres komponensek készen állnak majd a tömeggyártásra, így nem lesz akadálya annak, hogy egy kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefon esetében is alkalmazzák az új kamerákat.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Egyébként nem csupán a Samsung, a ZTE, vagy az Oppo tervezi a jövőben, hogy kijelző mögé szerelt előlapi kamerákkal látja el telefonjait, a Xiaomi is megerősítette, hogy lesznek ilyen mobilok az ő kínálatukban is, mégpedig valamikor jövőre. Ugyanakkor nagy eséllyel a Samsung lesz mind közül az első, amely a technológiát egy hajlítható okostelefon esetében alkalmazza.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid