Klassz újításokat kap a Pocophone F1 kamerája

0

A Xiaomi gyakorlatilag megsemmisítő csapást mért az okostelefon-piacra, amikor bemutatta a Pocophone F1 készüléket, ami csúcskategóriás hardvert kínált középkategóriás áron. A telefon persze nem születhetett volna meg kompromisszumok nélkül, ilyen volt az anyaghasználat, és sokak szerint a kamera sem a legacélosabb. A polikarbonát burkolattal – aminek azért bőven akadnak előnyei – együtt kell élni, de a kamera egyre jobb lesz, köszönhetően a szoftveres javításoknak, amelyek új szintre emelik a Poco F1 képrögzítő képességeit.

Ha emlékeztek, nemrég adtunk hírt arról, hogy a 960 fps-es lassított felvétel és az éjszakai fotós üzemmód hamarosan megérkezik a készülékre. Ám ezzel a történet még korántsem ér véget, hiszen a fejlesztőcsapat azon dolgozik, hogy tovább fokozza a Pocophone F1 kamerájának képességeit. Februárban jön egy másik frissítés, amelynek köszönhetően a telefon képes lesz másodpercenként 60 képkockával rögzíteni 4K felbontású videókat. Ez egy nagyon komoly előrelépés lesz, hiszen eredetileg csupán 30 fps-sel lehetett videózni 4K, illetve 1080p minőségben.

Az imént említetteken túlmenően a frissítés orvosolni fogja azokat az üzemidő és érintőpanel problémákat, amelyeket bizonyos felhasználók tapasztaltak. Akik szeretnek online videótartalmakat fogyasztani, valószínűleg kevésbé örültek, amikor kiderült, hogy a Pocophone F1 képtelen HD felbontásban lejátszani a filmeket a Netflix, és más hasonló szolgáltatások igénybevétele során. A probléma gyökerét a Widevine L1 modul hiánya okozza, viszont a telefon készítői azt ígérték, erre a problémára is találnak megoldást. Nem lesz egyszerű, mivel ezt nem lehet megoldani egy egyszerű frissítéssel. Akárhogy is, jó látni, hogy a gyártó tartja a szavát, és nem engedi el a készüléket, ami még a következő Android főverziót is meg fogja kapni. Ilyen példaértékű magatartás után csak drukkolni tudunk az alkotóknak, és reméljük, hogy más vállalatok is követni fogják a példájukat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid