Komoly gond a Sony-nál, a tavalyi Xperia Z3 lenyomja az új Z4-et

2

A Snapdragon 810 túlmelegedési problémája több nagy gyártót is nagyon nehéz helyzetbe hozott, és jó pár idei csúcsmobilt szinte teljesen értelmetlenné tett. Ide tartozik például a Sony Xperia Z4, vagy a készülék nemzetközi variánsa, a Z3+.

Nemrég részletesen is beszámoltunk arról, hogy a Sony új zászlóshajóinál milyen gondokat okoz a túlmelegedés. Azon kívül, hogy telefon aggasztóan forróvá válhat, az appok sokszor maguktól leállnak egy hibaüzenet kíséretében.

A probléma olyannyira valós, hogy az egyik japán szolgáltatónál külön figyelmeztetést írnak ki a Snapdragon 810-es mobilok mellé, aminek nagyjából ez a lényege: Időnként kapcsoljuk ki a készüléket, gyakran mentsük le az adatainkat, és ne terheljük túl a mobilt. Ha több eszközünk van (pl. tablet), akkor inkább felváltva használjuk őket).

A Sony persze már készíti a frissítést, ami elvileg megoldja a problémát, de ez valószínűleg csak úgy lesz lehetséges, ha komolyan visszafogják a készülék teljesítményét. Ezzel viszont az a baj, hogy hiába az új, 8 magos, 64 bites proci, a Z4 és a Z3+ alig lesz erősebb a tavalyi Z3-nál, amiben a négymagos Snapdragon 801 dolgozik.

Az alábbi videón egy összehasonlítást láthatunk. Bal oldalon az Xperia Z3, jobb oldalon pedig egy lefojtott Xperia Z4/Z3+ szerepel.

Az új modell minimálisan jobban teljesít Antutuban, használat közben viszont a Z3 tűnik gyorsabbnak, hamarabb betöltődnek például a játékok.

Így tehát nem sok értelme volt belerakni az Snapdragon 810-et a Sony új csúcsmobiljaiba, hiszen nem lesznek számottevően gyorsabbak az előző generációnál, sőt, akár az is előfordulhat, hogy gyengébben szerepelnek majd normál használat során. Ezen kívül pedig csak apróbb különbségek vannak a Z3-hoz képest, például, hogy 5 megapixelre növelték az előlapi kamera felbontását, vagy hogy nyitottá tették a microUSB portot (eltűnt a zárósapka).

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid