Túlmelegszik az Xperia Z3+, a Sony javítást ígér

1

Sajnos úgy látszik, hogy a Qualcomm Snapdragon 810-zel szerelt telefonokat továbbra is kísérti a túlmelegedés átka. Az HTC One M9-ről szinte csak ilyen panaszokat hallani, de a Sony Xperia Z3+/Z4 tulajdonosok sincsenek e téren megelégedve készülékükkel. A japán tech óriás szoftveres javítással mentené a menthetőt. 

A problémára először japán Z4 tulajdonosok hívták fel a figyelmet, és az esetek gyakoriságából bizony arra lehet következtetni, hogy nem egyedi történésekről van szó. Az is sokatmondó, hogy a szigetországi viszonteladók már vásárlás előtt figyelmeztetik a kedves vevőket, hogy érdemes a mobilt időről-időre kikapcsolni a bajok elkerülése végett.

Természetesen nem csak az ázsiaiak botlottak bele a jelenségbe, Hollandiában is végeztek teszteket a problémával kapcsolatban, és ugyanazokat a következtetéseket vonták le. Mindez egyébként már csak azért is érdekes, mert a Sony a Snapdragon 810-es processzornak egy későbbi, módosított változatát szerelte a készülékébe, és ezt pont azért készítette a Qualcomm, hogy orvosolja a melegedési gondokat.

Sony-Xperia-Z4-kepek-11

Az Xperia Z3+ – ami lényegében megegyezik a japán Z4-gyel – leginkább a kamera használatakor, illetve intenzív grafikájú játékok futtatása közben melegszik fel. A telefon ilyenkor nagyon forróvá válik, a problémát kiváltó alkalmazás pedig automatikusan leáll. Mindezek előtt egy figyelmeztetés jelenik meg a kijelzőn, mely tájékoztatja a felhasználót, hogy az általa használt applikáció most bezárul a Z3+ túl magas hőmérséklete miatt.

Egy holland újság meg is kereste az üggyel kapcsolatban a Sony-t, ahonnan azt a választ kapták, hogy bizonyos esetekben a túlmelegedés miatt valóban bezáródhatnak folyamatban lévő alkalmazások, és a készülék hátlapja is felforrósodhat. A japán gyártó szerint ez még nem ok az aggodalomra. Ennek ellenére azt ígérik, hogy a nyár folyamán kiadnak egy szoftveres frissítést, ami feltehetően orvosolja a problémát. A szóban forgó update valószínűleg lefolytja majd mind a processzor, mind a grafikus vezérlő működését, ami valóban ritkítani fogja a túlmelegedéses esetek számát, ám egyidejűleg sokat visszavesz majd a készülék teljesítményéből is.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid