Lázmérő kerülhet a Samsung Galaxy Watch 5-be

0

A legfrissebb értesülések szerint a Samsung egy olyan funkcióval szeretné felszerelni a prémium okosóra sorozatát, amire eddig nem volt példa a gyártótól. A Galaxy Watch 5 szériával debütálhat a hőmérő funkció, amely kifejezetten a felhasználók testének hőmérsékletét vizsgálná. Az opció használható volna a lázat okozó betegségek időben történő azonosítására, de az ovulációs ciklusokat is nyomon lehetne követni a fejlesztés segítségével. 

Forradalminak nem mondható az ötlet, vannak már okosórák hőmérővel felszerelve, de önmagában egy ilyen érzékelő beszerelése a készülékbe még nagyon kevés a pontos mérési eredményekhez. A felhasználó csuklójának hőmérséklete rengeteg különböző dologtól függ, például már a rávetülő napfény is megnehezítheti a precíz vizsgálatokat. Az ilyen zavaró tényezők, és azok körülményes kizárása a mérési folyamatból volt az oka annak, hogy eddig sem a Samsung, sem az Apple nem kapkodott azzal, hogy a szenzort és a kapcsolódó opciót az okosóráihoz bevezesse.  

Azonban az ETNews szerint a Samsung sikeresen megoldotta ezeket a problémákat. A koreai médiaorgánum úgy tudja, hogy a testhőmérséklet-mérés az elsődleges fókusza lehet a Samsug Galaxy Watch óráknak, ezzel reklámozhatják majd a készülékeket. Nem csupán a Samsung Galaxy Watch 5 modellek, de állítólag egy Galaxy Buds sorozatba tartozó fülhallgató is megkaphatja ezt a funkciót, a tartozék tesztelése jelenleg is zajlik az értesülések szerint. A prototípus egy infravörös szenzor segítségével érzékeli a fül belső hőmérsékletét.

A dél-koreai újságírók szerint a Samsung Galaxy Watch 5 okosórák augusztusban kerülhetnek bemutatásra, egy évvel azután, hogy a mostani Galaxy Watch 4 szériát leleplezték. A jelenlegi modellek sem voltak mentesek a nagy volumenű újításoktól, hiszen egyfelől nyugdíjazták a korábbi Tizen rendszert a Wear OS kedvéért, illetve bevezetésre került egy EKG érzékelő is a többi egészségkövetési opció mellé.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid