Leleplezték a Realme 9 5G és Realme 9 5G SE modelleket

0

A Realme 9 sorozat elsőként a két Pro készülékkel jelentkezett, most pedig befutott az alapmodell és az SE variáns is. Különös módon a Realme 9 5G SE erősebb jellemzőkkel bír, mint a korábban leleplezett Pro változat, így mindenképpen érdemes vetni egy pillantást a készülékre és újonnan érkezett társára.

Realme 9 5G SE

Az SE utótag a telefon nevében a Speed Edition kifejezésre utal, a sebesség pedig a gyorsabb processzorban és a nagyobb képfrissítést kínáló képernyőben mutatkozik meg. A kijelző valóban jól sikerült darab lett, 6,6 hüvelyken kínál 2412 x 1080 pixeles felbontást, valamint 144 Hz-es képfrissítési rátát (a megjelenítő képes hat különböző frekvencia között váltani 30 és 144 Hz között).

Az érintési mintavétel 240 Hz, a maximális fényerő 600 nit, a képarány 20:9, a gyártás során felhasznált technológia pedig LCD. A megjelenítő takarásában egy Qualcomm Snapdragon 778G lapkakészlet végzi a számításokat, amelyhez 6 vagy 8 GB RAM kerülhet az összeszerelés során, a kétcsatornás LPDDR4X modulok mellé 128 GB UFS 2.2 tárhely jár. Hibrid helyett hármas foglalat van, ami azt jelenti, hogy mehet a telefonba két SIM és egy micro SD kártya egyszerre.

A Realme 9 5G SE 48 MP-es elsődleges kamerával van felvértezve, illetve két további érzékelővel, ezek mindegyike 2 MP-es, makró és mélységérzékelő modulokról van szó. Mozgóképet készíteni legfeljebb 4K felbontásban, 30 fps mellett lehetséges. A kijelző bal felső sarkában lévő előlapi kamera felbontása 16 MP. Az okostelefon 5000 mAh kapacitású akkumulátorral lett ellátva, amely a dobozban lévő adapter segítségével 30 wattos sebességgel táplálható.

A gyártói leírások értelmében a készülék képes 19,5 órán keresztül videót lejátszani. A további említésre méltó jellemzők közé tartozik az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, a Bluetooth 5.2, valamint a Wi-Fi 6 (ax) vezeték nélküli kapcsolatok támogatása. A készülék Android 11 operációs rendszert futtat, mégpedig a gyártó által fejlesztett Realme UI 2.0 felülettel kiegészítve. Nem éppen a legfrissebb kombináció.

A Realme 9 5G Speed Edition 262 dollárnak megfelelő indiai rúpiába kerül, amennyiben megfelel számunkra a 6/128 GB-os kiszerelés, ám ha a 8/128 GB-os változatot szeretnénk, akkor 300 dollár lesz a vételár, helyi valutából átszámítva.

Realme 9 5G

Tagadhatatlanul visszafogottabb ajánlat, de azért összességében még mindig ott van a szeren az alapmodell is. Az okostelefon megjelenítője ugyanúgy LCD technológiára épül, a képátló 6,5 hüvelyk, a felbontás pedig 2400 x 1080 pixel. A maximális fényerő elérheti a 600 nitet, a képarány továbbra is 20:9. A kijelző takarásában Dimensity 810 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami egy 6 nanométeres gyártási eljárással készülő, 5G modemmel felszerelt konstrukció. Az operatív memória kapacitása lehet 4 vagy 6 GB, a belső tárhely pedig 64 vagy 128 GB-os. A hármas kártyafoglalat ezúttal is adott, így lehet élni az extra hálózati lehetőségekkel és a tárhelybővítés opciójával is.

A képrögzítő apparátus ugyanúgy egy 48 MP-es elsődleges modulból, valamint két, egyenként 2 MP-es érzékelőből áll. A készülék ugyanazt a 16 MP-es előlapi kamerát kapta, mint fentebb ismertetett társa. Videófelvételeket készíteni legfeljebb 1080p felbontásban tudunk majd.

A Realme 9 5G belsejében szintén 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely legfeljebb 18 wattos adapterekkel tölthető. A gyártó szerint az üzemidő nagyjából 22 órás, abban az esetben, ha folyamatosan videókat nézünk. A készülék ugyanúgy rendelkezik oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasóval, viszont a vezeték nélküli kapcsolódási lehetőségek némileg gyengébbek: Wi-Fi 5 (ac) és a Bluetooth 5.1 szabványokkal kell beérni.

A Realme 9 5G forgalmazása március 14-én kezdődik, a készüléket 200 dolláros áron lehet majd beszerezni, amennyiben a 4/64 GB-os verziót választjuk, a 6/128 GB-os kiszerelés pedig 230 dollárért lesz kapható. Ezek az árak is indiai rúpiából lettek átszámolva, elsőként tehát ebben a régióban jelennek meg a mobilok. Egyelőre nincs szó nemzetközi forgalmazásról.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid