Lerántották a leplet az Xperia Z3 hardveres összetételéről

0

Ugyan a Sony hivatalosan még nem mutatta be a Z2 utódjának számító Xperia Z3-at, egy kínai forrás (TENAA) azonban részletes, és – állításuk szerint – valós/hivatalos listát állítottak össze arról, hogy mi fogja meghajtani a japán vállalat lassan kereskedelmi forgalomba kerülő üdvöskéjét. 

Korrában már mi is hírt adtunk róla, hogy szinte marginálisak lesznek az eltérések a jelenlegi csúcsmodell Z2 és a szeptember 3-án bemutatásra kerülő Z3 között, ám az akkori összesítésünk mégsem fedte a teljes valóságot. A TENAA nevezetű kínai forrás azonban feloszlatta az Xperia Z3 hardveres összetevőit burkoló (igaz, nem túl sűrű) ködöt, és ha hihetünk a kiszivárogtatott infóknak, akkor valóban beigazolódni látszik a dolog, hogy sok, érdemi különbség bizony nem lesz a két modell között.

z2

A kijelző szinte minden paraméterében egyezni fog a Z2 paneljével, 5.2 colos, IPS-LCD technológiájú és Full HD (1080p) felbontású megjelenítő lesz a Z3 fő be- és kiviteli eszköze (is). A káva méretében lesznek apróbb változások, a Z2 146.8 x 73.3 x 8.2 mm-es dimenzióihoz képest az utód 146.5 x 72.4 x 7.4 mm-es méretekkel fog helyet kérni a kezünkben. Picikét fogyni is fog, a Z2 163 grammos tömegéhez képest “csak” 158 grammot fog nyomni a mérlegen.

Ahogyan a hátlap...

Ahogyan a hátlap…

Bár nem lényegi, minimális változás a központi egységet is fogja érinteni, a chipset ugyanis ezúttal a Snapdragon 801-es SoC “AC” verziója lesz, és a maximális frekvenciát is feltolják a Sony mérnökei 2,5 GHz-re (a korábbi 2,3-ról). A RAM mérete megmarad 3 GB-nak, amin szerintem a legkevésbé sem kell meglepődni, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint még ezt a 3 GB-ot sem igazán lehet megfelelően kihasználni (no de majd később!)

A Z3 optikája ugyanaz lesz, mint a Z2-jé – 20.7 megapixeles hátlapi modul (a nyílástávolság ugyan nincsen meghatározva, de a Sony vélhetően maradt az 1/2,3″-nél) és 2.1 megapixeles előlapi modul (1080p-s videofelvételi képességgel) fogja kiszolgálni kép- és videókészítési vágyainkat.

Egy új színvilág is be fog kerülni a kínálatba, Amber néven, ami feltételezhetően az eddigi, sima lila variánst fogja váltani. Adatkommunikációs kapcsolókról nem szól a fáma, de mivel a Z2 is hozza a jelenleg elérhető legjobbat, a Z3 is vélhetően maradni fog ezen a vonalon.

… úgy az előlap sem tartogat sok újdonságot

Amit a forrás sajnos nem jelölt meg, az az IP-szintű védelem szintje. A Z2 ugye IP-58-ason van szabványosítva, ezt majdnem biztos, hogy a Z3 is hozni fogja, de az is lehet, hogy a japán kollégák felemelik IP68-ra a védelem szintjét – erre van is reális esély, hiszen a nemrég bemutatkozott vízálló Xperia M2 Aqua is ezt a szabányt képviseli.

Az Xperia Z3 bemutatója szeptember 3-án esedékes (ha az Égiek is úgy akarják), így már nem kell sokat aludnunk hozzá, hogy maximálisan megbizonyosodjunk arról, mi is fogja pörgetni a Sony legújabb zászlóshajóját!

AndroidCommunity (TENAA által)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Zola

Biomérnök hallgató, klasszik egyetemista Szegedről. Egészségesen elfogult Android-fan, 2010 óta a szakmában. [Jelenleg használt modell: Sony Xperia Z2]

NapiDroid