Lézerprojektoros mobilt készít a Lenovo

0

A mai napon Pekingben megrendezett Lenovo Tech World eseményen a kínai gyártó egy okostelefonokba szánt, lézerprojektoros technológiát mutatott be a nagyközönség számára. A Smart Cast nevű funkcióval szerelt készülék képes lesz a kijelző tartalmát bármilyen felületre kivetíteni, és a kivetített képen keresztül irányítani is lehet majd a mobilt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ez az első projektorral szerelt készülék. Biztosan van olyan olvasónk, aki emlékszik még a Samsung Galaxy Beamre, és utódára a Beam 2-re, mindkettőben megtalálható volt ez a funkció. Még korábbról pedig az LG eXpo nevű mobilja villanhat az agyunkba, amihez opcionálisan csatlakoztatható projektort lehetett vásárolni, kiegészítő gyanánt. Ezek azonban még messze nem voltak kiforrottak, így aztán nem is lett belőlük valami nagy sikertermék. A Lenovo hozta vissza ezt a funkciót a hordozható kütyük világába – mégpedig sikerrel – a Yoga Tablet 2 Pro segítségével, ami az óriási 13 hüvelykes kijelző mellé egy pikoprojektort is kapott.

Lenovo-Smart-Cast-Billentyuzet

A kínai gyártó most egy lépéssel szeretne továbbmerészkedni, és elsőként helyezne lézerprojektort egy telefonkészülékbe, amely természetesen ki tudja a falra vetíteni kedvenc mozijainkat, de ezen túlmenően képes lenne egy interaktív felületet is létrehozni, amellyel vezérelhetjük a mobilt. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy képesek lennénk az asztalra kivetített billentyűzeten gépelni, vagy akár játszani is tudnánk ezen a nagy felületen. Konkrét készüléket még nem fedtek fel ezzel a technológiával, de a közeljövőben mindenképpen találkozni fogunk ilyen masinával.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid