Most már biztos, hogy új elrendezést kap Huawei Mate 20 mobilok tripla kamerája

0

Ahogyan napról napra közeledik a Huawei Mate 20 sorozat bemutatója, úgy forr egyre jobban a levegő a készülékek körül. A hangulat fokozásában már nem csak a szokásos tech szivárogtatók és ipari pletykafészkek vesznek részt, hanem maga a gyártó is, személyesen. A Huawei a minap közzétett egy kedvcsinálót, ami lényegében megerősíti: valóban három kamera virít majd a méretes mobilok hátulján, és megújul ezek elrendezése.

A kamerák száma mellett a négyzetes kialakításra is rábólintott a kínai vállalat, és bár konkrétumokat nem fedett fel a képrögzítő masinériák mibenlétét illetően, mi már hallottunk ezt-azt ugyebár.

Részlet a kedvcsinálóból

A két még bejelentésre váró telefon közül a Mate 20 Pro lesz az erősebb modell, az eddigiek alapján úgy tudjuk, hogy az elsődleges kameráját 40 megapixelesre kalibrálják, munkájában pedig egy 20 megapixeles monokróm apparátus, valamint egy 8 megapixeles telefotó lencse támogatja, utóbbi háromszoros optikai zoomre lesz képes. A telefotó kamera ott lesz a “sima” modellben is, bár az elsődleges érzékelők a Mate 20 esetében mindössze 12, illetve 20 megapixel felbontással bírnak majd.

Korábbi renderelt kép

A kamerákon kívül is kiderült már néhány dolog, ezek közül jó pár nem lesz újdonság rendszeres olvasóink számára. A későn kelők kedvéért azért eláruljuk, hogy a mobilok lelke a Huawei vadonatúj csúcslapkája lesz, vagyis a Kirin 980, és 6 GB RAM-nál kevesebbet egyik készülék sem kap, mint ahogyan legalább 128 GB-os belső tárhelyre lehet számítani. Ne feledkezzetek meg arról, hogy akárcsak a P20 széria esetében, ezek nem bővíthető, fix kapacitású háttértárak lehetnek. A Huawei hivatalosan is megerősítette, hogy 4000 mAh-nál nagyobb telepet bűvölnek a készülékek házába, szoftveres oldalon pedig Android 9.0 Pie teszi majd teljessé az egyébként is színpompás összképet.

A Mate 20 és a Mate 20 Pro Londonban kerül bemutatásra egy szűk hónap múlva, október 16-án. Az említett telefonok mellett a kínaiak várhatóan lelepleznek egy Mate 20 Porsche Design modellt is, illetve egy Huawei Watch GT nevű okosórát.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid