Már egymilliárdan használják a TikTokot világszerte

0

Habár a rövid videós tartalmakra specializálódott TikTok pályafutása nem volt minden zökkenőktől mentes, az USA-ban és Indiában is felléptek ellene, a közösségi platform most egy óriási mérföldkőhöz érkezett. Bejelentették, hogy jelenleg egymilliárd aktív felhasználójuk van világszerte havi szinten.

A bevezetőben említettük, hogy bizonyos országok, mint az Egyesült Államok, felléptek az alkalmazás ellen. Ám egyesek sejtései ellenére nem a gyerekek szellemi képességére gyakorolt esetleges negatív hatásokat vizsgálták, sokkal inkább az nem tetszett nekik, hogy a TikTok egy kínai vállalat. Az amerikaiak azt akarták kideríteni, hogy az applikáció milyen módon gyűjt adatokat és nem kémkedik-e az állampolgárok után. Amíg a Trump-kormányzat volt hatályban, még a betiltás is fenyegette a közösségi platformot, hacsak nem köt megállapodást egy amerikai vállalattal. A hírek szerint az egyezségről szóló tárgyalások az új elnök hivatalba lépését követően meghiúsultak, szóval a TikTok továbbra is veszélyben lehet.

A TikToknak nem csupán különböző kormányzatok és titkosszolgálatok miatt kell aggódnia, hanem a kihívók miatt is, mint például az Instagram. A Facebook alá tartozó közösségi oldal ugyanezt az egymilliárdos mérföldkövet 2018 nyarán érte el, és azóta is igyekeznek megőrizni népszerűségüket. A TikTok sikerére nem volt vak a Google vezetősége sem, akik elindították a YouTube Shorts nevű opciót, az Insta sztorik mintájára. A nyári hónapokban az Instagram vezére, Adam Mosseri is elismerte, hogy a TikTok hatalmas konkurenciává vált az idők során, így aztán kénytelenek voltak a felület eredeti képmegosztó jellegét némileg átalakítani. Négy új fókuszpontot jelöltek ki, hogy versenyképesek tudjanak maradni: tartalomgyártók, videók, vásárlás és üzenetküldés.

Hogy aztán a közösségi oldalak háborújában ki kerül ki győztesen, az egy jó kérdés, ugyanakkor nemcsak a kihívók törekednek a TikTok babérjaira, a tendencia fordítva is kimutatható. Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy a TikTok mintha YouTube akarna lenni, mert folyamatosan vizsgálják az egyre hosszabb videók publikálásának lehetőségét, mi több az eredeti korlátokat már rég kibővítették.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid