Nem tudja az ígért fényerőt a Nothing Phone (1) kijelzője

0

Úgy látszik, a Nothing Phone (1) kálváriája még messze nem ért véget. Először beszámoltunk arról, hogy a képernyő hajlamos mindenféle hibát produkálni, illetve később az is kiderült, hogy a szervizelés egy komoly szakértelmet kívánó feladat, a telefon megalkotásakor nem volt szempont a javíthatóság. A képet valamelyest árnyalja, hogy a Zack Nelson-féle brutális strapateszten egészen jól szerepelt Carl Pei ex-OnePlus vezér mobilja, ám most megint a megjelenítő miatt került reflektorfénybe a készülék, és újfent nem jó értelemben.

A probléma lényegében az, hogy a Nothing Phone (1) megjelenítője úgy van reklámozva, hogy képes elérni az 1200 nites maximális fényerőt, ám nemrégiben felfedezték, hogy a kijelző tudománya megáll 700 nitnél. A furcsaságra a ComputerBase csapata lett figyelmes, a német újságírók megpróbáltak olyan szituációkat előidézni, amelyekben elérhető a reklámokban szereplő maximális fényerő, de akárhogy bűvölték a Nothing Phone (1)-et, az okostelefon képernyője 700 nitnél többre egyszer sem volt képes.

Az XDA Developers fejlesztői szerint a ComputerBase csapata ezután megkereste a Nothingot magyarázatért, a gyártó pedig azt válaszolta, hogy a fényerő csúcsértéke 700 nit körül van, tehát hivatalosan is ez a panel által biztosított maximum. A Nothing ezután diszkréten megváltoztatta a weboldalán található hirdetést, és abban már a 700-as érték szerepel a telefon specifikációi között.

Ez mondjuk egy eléggé megkérdőjelezhető gyakorlat, mindenki nyugodtan meghozhatja a saját ítéletét ezzel a húzással kapcsolatban, de az egészet az teszi igazán különössé, hogy maga a panel tudná az 1200 nites fényerőt. A gyártónak valószínűleg jó oka volt arra, hogy ezt a korlátozást alkalmazza, a teljes fényerő eléréséhez viszont csak ki kellene adniuk egy olyan szoftverfrissítést, amely lehetővé teszi a fényesebb megvilágítást.

Hiába derült ki ez a turpisság, egyelőre nem tudni, hogy a Nothing tervez-e kiadni olyan frissítést, amely lehetővé teszi a magasabb fényerőt, de szerencsére nem zárták ki teljesen a lehetőséget. A Nothing a hivatalos nyilatkozatában a következő magyarázatot adta a GSMArena munkatársainak:

A hardver képes akár 1200 nites maximális fényerő elérésére is, de ezt a szoftver jelenleg 700 nitre korlátozza. Ezt a döntést azért hoztuk, hogy kiegyensúlyozott felhasználói élményt biztosítsunk a hőmérséklet és az akkumulátor-fogyasztás tekintetében is. Várjuk a felhasználók véleményét erről, és szorosan figyelemmel kísérjük a visszajelzéseket, hogy megértsük, érdemes-e ezzel foglalkozni a jövőbeli szoftverfrissítésekben.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid