Máris próbára tették a OnePlus 7 Pro strapabírását

0

Bár még szinte meg sem száradt a festék a frissen bemutatott OnePlus 7 Pro modelleken, Zack Nelson, Minden Okostelefonok Hóhéra, első ezen a néven, a kezei közé kaparintott egyet. A neves telefonszervizes próbára tette az újdonság strapabírását, az eredményeket pedig egy videó formájában publikálta saját YouTube csatornáján. Nem akarunk semmit sem elspoilerezni, de a mobil nagyon jól teljesített a teszten. (+Vízállóság teszt a cikk végén!)

Az első próba már szokott módon a karcokról és a kijelzőről szólt, amiben a OnePlus 7 Pro pontosan úgy teljesített, ahogyan egy Gorilla Glass oltalmat élvező okostelefon. A készülék megjelenítője a Mohs-skála hatodik szintjén kezdett el karcolódni, míg a hetes szinten már mélyebb sérüléseket szenvedett a kijelzőt borító üveg, de ez teljesen normális. A pop-up kamera védelmét szintén üvegre bízták a OnePlus mérnökei, szóval nem egykönnyen karcolható, habár a körülötte lévő részeket műanyag borítja, ami nyilván sérülékenyebb. A telefon kerete nem meglepő módon fémből készült, így ennek megfelelően teljesít csikarás közben, de amúgy a gombok és a SIM tálca is fémből van.

A mobil hátlapja szintén Gorilla Glass borítású, így ott sem könnyű karcolásokat produkálni, a gyártó logója pedig az üveg alatt található, így élvezi a védettséget. Bár a karcokat jól bírja, az üveg elő és hátlap szerintünk megkívánja valamilyen tok és fólia alkalmazását, mert a törés már egy teljesen más történet, és ez ellen nem feltétlenül véd a Corning üvege. A képernyő AMOLED panel felhasználásával került legyártásra, ám egyetlen pixele sem sérült a gyújtós égetés során még egy perc után sem, ami azért nagy szám, mert az organikus panelek képpontjai általában tönkremennek a durva hőhatástól, és ehhez általában 20 másodperc is elég.

A karcos üveg nem befolyásolja az ujjlenyomat-olvasó működését, akkor sem, amikor Mohs-skála szerinti 7-es sérülések borítják a felületet. A OnePlus 7 Pro kiválóan teljesít a hajlítás próbáján is, egyik irányba sem tudja Zack kézi erővel megtörni, szóval összességében elmondhatjuk, hogy a készüléket tartósra tervezték az ázsiai mérnökök. Mi azért – ahogyan az előbb is említettük -, javasoljuk a megfelelő tartozékok applikálását, hogy később se fájjon a fejünk az esetleges balesetek miatt.

Egyébként a OnePlus 7 Pro vízálló is lett az IP tanúsítvány hiánya ellenére, az alábbi videó szerint akár 30 percet is kibír a víz alatt. Persze ez nem azt jelent, hogy magaddal kell vinni egy strandon a medencébe, de egy véletlen vízbeejtést simán meg fog úszni.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid