MediaTek Dimensity 9000+ lapkával érkezik az iQOO Neo 7

0

Az Asus ROG Phone 6D modellek belsejében debütált a MediaTek eddigi legerősebb lapkakészlete, a Dimensity 9000+. Hamarosan egy újabb okostelefon érkezik ezzel a chippel a belsejében, ráadásul ez is egy játékra fókuszáló brand terméke lesz. Az iQOO Neo 7 azonban nem csak a burkolata alatt szolgálatot teljesítő processzor miatt lesz érdekes.

Voltak szivárogtatások a készülékkel kapcsolatban, de újabban a gyártó is henceg az okostelefon jellemzőivel, viszont egyáltalán nem alaptalanul. Az iQOO Neo 7 már a megjelenítője okán is kiérdemli a figyelmet, hiszen egy 6,78 hüvelykes, Samsung E5 típusú AMOLED panel kerül a mobil előlapjára, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítést, ráadásul a vezérlését egy külön chip végzi majd. A Pro+ elnevezésű megoldás jót fog tenni a képernyő energiafogyasztásának, illetve képes lesz játékok futtatása közben folyamatosabbá tenni a vizuális élményt.

Az okostelefont hajtó MediaTek Dimensity 9000+ kapcsán nincs mit különösebben beszélni, a tajvani gyártó konstrukciója csúcskategóriás teljesítménnyel büszkélkedhet, a lapkakészlet specifikációit egy korábbi cikkünkben részleteztük. A lapka bizonyos mérések szerint még a Snapdragon 8+ Gen 1-nél is erősebb.

Operatív memória és háttértár tekintetében természetesen többféle konfiguráció is rendelkezésre áll majd, a vásárlók választhatnak 8/128, 8/256 és 12/356 GB-os összeállítások közül. A stabil teljesítmény érdekében a gyártó folyadékhűtést fog applikálni a lapkakészletre.

Az iQOO Neo 7 mondhatni egy gamer mobil, de azért kamerák szempontjából sem kell majd szégyenkeznie. A hátlapon egy 50 megapixeles, Sony IMX766 érzékelővel felszerelt elsődleges képrögzítő modul foglal helyet, a szenzor munkáját egy vélhetően ultraszéles látószögű, valamint egy makró egység segíti majd, de róluk egyelőre nem tudni semmit. Az előlapi kamera felbontása állítólag 16 megapixel lesz, a szenzor a megjelenítő felső kerete alá kerül egy kivágásba.

Az Neo 7 belsejében lévő hardveres komponensek egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik majd a működéshez szükséges energiát, a telepet ráadásul szélvészgyors, 120 wattos töltéssel is táplálhatjuk. Az iQOO Neo 7 – ha minden a tervek szerint alakul – október 20-án mutatkozik be a nagyérdeműnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid